Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 22:01

Ημερίδα για τη "Δίκη του Σωκράτη" με πρωτοβουλία του καθηγητή Κ. Νιάρχου

Ημερίδα για τη "Δίκη του Σωκράτη" με πρωτοβουλία του καθηγητή Κ. Νιάρχου

Ημερίδα για τη "Δίκη του Σωκράτη" έγινε την Τετάρτη στο Πνευματικό Κέντρο Αθηναίων, στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών σεμιναρίων του δρ. Κωνσταντίνου Νιάρχου, καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε υπό την επίτιμη προεδρία του ακαδημαϊκού καθηγητή Φιλοσοφίας Ευάγγελου Μουτσόπουλου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μπέης. Πρόεδρος της ημερίδας ήταν ο καθηγητής Κ. Μικρογιαννάκης, τέως κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και νυν πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός". Στο προεδρείο μετείχε και ο Μεσσήνιος τ. εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Δημόπουλος, και το συντονισμό είχε ο Φιλώτας - Γεώργιος Νιάρχος, απόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου.

Ο πρόεδρος της ημερίδας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πρωτότυπο φιλοσοφικό έργο του Σωκράτη, και ο κ. Μπέης, με ποιητικό λόγο, ανέλυσε την προσφορά του μεγάλου αυτού φιλοσόφου στον παγκόσμιο πολιτισμό. Κατόπιν, προβλήθηκε βίντεο με κεντρικό αφηγητή τον κ. Μπέη, ο οποίος περιέγραψε όλα τα γεγονότα πριν, κατά και μετά τη δίκη του Σωκράτη. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και το δεύτερο μέρος της "δίκης", όπου θα προβληθεί η πλήρης διαδικασία διεξαγωγής της δίκης με τον ηθοποιό Λυκούργο Καλλέργη, υποδυόμενο το Σωκράτη.

Για περισσότερα: https://deeaef.gr/ και https://ncinter.wordpress.com.