Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 19:13

Δήμος Δυτικής Μάνης: 54.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας για διοικητική συνδρομή 

Δήμος Δυτικής Μάνης: 54.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας για διοικητική συνδρομή 

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης την προγραμματική σύμβαση για διοικητική συνδρομή του δήμου από τον Δήμο Καλαμάτας, μέχρι και το τέλος του Αυγούστου του 2019, με συνολική δαπάνη 54.000 ευρώ.

Η συνδρομή του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως εξήγησε προς το Σώμα ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας, αφορά την υποστήριξη σε θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Πρόνοιας, με δαπάνη 20.000 ευρώ για φέτος, με ίδια δαπάνη για το 2018 και με δαπάνη 14.000 ευρώ μέχρι τον 8ο μήνα του 2019.

Με την προγραμματική σύμβαση -και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης καλείται να καταβάλει αντίτιμο σε αυτόν της Καλαμάτας- διαφώνησαν και καταψήφισαν ο Δημήτρης Γιαννημάρας, ο Αλέξης Ρουτζούνης και ο Χρήστος Λυμπερέας.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας υποστήριξε ότι κακώς ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ζητεί χρήματα από τη Δυτική Μάνη, καθώς «βάσει του νόμου του "Καλλικράτη" ο Δήμος Καλαμάτας έχει την υποχρέωση να παρέχει στήριξη στον Δήμο Δυτικής Μάνης», ενώ συνεχίζοντας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτά είναι παιχνίδια του δημάρχου Καλαμάτας. Δεν μπορεί να πληρώνουμε τόσα χρήματα, τη στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να μην πληρώνουμε τίποτα».

Ευθύνες στον δήμαρχο Γ. Μαραμπέα επέρριψε από την πλευρά του ο Αλ. Ρουτζούνης, που -μεταξύ άλλων- παρατήρησε: «Δεν φταίει ο δήμαρχος Καλαμάτας αλλά ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Μας τα ζητούσε και εμάς, όταν ήμασταν δημοτική αρχή, αλλά δεν τα δίναμε και τρέξατε εσείς, όταν αναλάβατε να του τα δώσετε. Είναι προσβλητική η σύμβαση αυτή που πάτε να κάνετε (…) τη στιγμή που έχουμε υπογράψει σύμβαση και με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για τεχνική υποστήριξη».

Απαντώντας ο δήμαρχος, εξήγησε ότι η σύμβαση με την Αναπτυξιακή υπάρχει καθώς, όπως υποστήριξε ο Γ. Μαραμπέας, υπάρχουν ορισμένου τύπου μελέτες τις οποίες ο Δήμος Καλαμάτας δήλωσε αδυναμία να εκπονήσει. Παράλληλα αναρωτήθηκε πώς μπορεί η επίμαχη σύμβαση να είναι αίολη -όπως υποστήριξαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας- όταν η αντίστοιχη περσινή είχε εγκριθεί χωρίς πρόβλημα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 Β.Γ.Μ.