Κυριακή, 21 Μαϊος 2017 14:02

Δυο χρόνια δημιουργίας από τη Φιλαρμονική Δυτικής Μάνης 

Δυο χρόνια δημιουργίας από τη Φιλαρμονική Δυτικής Μάνης 

Δύο χρόνια καλλιτεχνικής πορείας κλείνει η Φιλαρμονική του Δήμου Δυτικής Μάνης, την οποία διευθύνει ο Καλαματιανός μουσικός Τάσος Δράμπαλης. 

Αυτά τα δύο χρόνια, η Φιλαρμονική κατάφερε και πέτυχε σχεδόν όλους τους στόχους για τους οποίους είχε δεσμευθεί από την αρχή της δημιουργίας της, σύμφωνα με το μαέστρο. Κατάφερε να χαρίζει μελωδίες και συναισθήματα στους κατοίκους της περιοχής, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά.  

Συμμετείχε στις εθνικές επετείους, σε θρησκευτικές εκδηλώσεις, σε κάλαντα, ενώ πέρυσι έδωσε και συναυλία σε συνεργασία με το θέατρο σκιών του Κ. Μακρή. Εχει καταφέρει να έχει το δικό της μεταφορικό μέσο πλέον για τις εμφανίσεις της, τους δικούς της χώρους σε Στούπα (Πολιτιστικό Κέντρο) και Κάμπο (παλιό Δημαρχείο) για μελέτη των μαθητών. Πέτυχε ακόμη την αγορά στολών. Το επόμενο διάστημα θα αγοραστούν και όργανα, λόγω της αύξησης των μελών της. 

Τα μουσικά σύνολα μετέχουν αυτές τις μέρες στο καθιερωμένο πλέον Jazz Festival Καρδαμύλης. Ακόμα, τα παιδιά θέλουν στο μέλλον να παίξουν σε φιλανθρωπικές - φιλοζωικές εκδηλώσεις.

Σχετικά με την ανταπόκριση των γονιών, ο κ. Δράμπαλης σχολιάζει: "Οσοι έχουν θέληση, όνειρο, προοπτικές, μεράκι και ελπίδα για κάτι καλύτερο για τον τόπο τους, συνεχίζουν να μας στηρίζουν. Οι γονείς αγαπούν αυτή την προσπάθεια των μουσικών συνόλων (Φιλαρμονική-Χορωδία). Την στήριξαν ηθικά και υλικά και αυτό φάνηκε από τον αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν μέρος. Φέτος είναι τα διπλάσια" καταλήγει.

Γ.Σαρ.