Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 16:23

Εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής περιόδου στο 10ο Δημοτικό Καλαμάτας

Εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής περιόδου διοργανώνει το 10ο Δημοτικό Σχολείο, με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις τάξεις του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Παρασκευή 9 ιουνίου, όπου στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του σχολείου θα παρουσιαστούν, από την Δ1 τάξη ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (Αννα Ρεσβάνη), από τη  Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νυκτός» (Αννα Ρεσβάνη) και από τη Θεατρική Ομάδα "Ομικρον" η «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» (Αννα Ρεσβάνη - Νίκος Τριανταφυλλόπουλος).

Την Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο προαύλιο του σχολείου, θα παρουσιαστούν, από την Α΄ τάξη τα τραγούδια «Ο αχινός», «Τα τζιτζίκια», «Με της ελπίδας τα χρώματα» και παιχνίδια (Θεοδώρα Κετσέα, Ναυσικά Χρονοπούλο, Δήμητρα Γεωργοπούλου, Μαρία Παραρά, Αθανασία Κατσαριώτη και Αγγελα Σακέτα). Η Β΄ τάξη θα παρουσιάσει τα τραγούδια «Τράβα μπρος», «Το χρυσόψαρο», «Ασπρα καράβια» (Αθανασία Θεοχάρη, Ιωάννα Παναγιωτοπούλου, Μαίρη Παραρά), η Γ1 τάξη «Τα μαγικά μαξιλάρια» (Σταυρούλα Σάλμα, Αννα  Ρεσβάνη) και η Γ2 τάξη «Η νεράιδα και το παλικάρι» (Μαρία Διαμαντοπούλου, Αννα Ρεσβάνη).

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, η Δ΄ τάξη θα παρουσιάσει τα τραγούδια «Φιλντισένιο  Καραβάκι», «Αγγελοι του καλοκαιριού», «Το θαλασσινό τριφύλλι» (Παναγιώτα Παπανικολάου, Γεωργία Παπαδολιοπούλου, Βασιλική Δήμου, Μαίρη Παραρά) και θα χορέψει «Απόψε στις ακρογιαλιές» (Αγγελα Σακέτα). Η Ε΄ τάξη θα τραγουδήσει «Το αστέρι του Βοριά» και θα χορέψει με τα τραγούδια «Η Τζαμάικα», «Ας κρατήσουν οι χοροί» (Αγγελα Σακέτα, Ελένη Πάλλη, Ασημίνα Ξουλεή, Μαίρη Παραρά, Αγγελική Πολυχρόνη).

Η Στ΄ τάξη θα παρουσιάσει Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα, θα αποδώσει το θεατρικό «Ο πόλεμος των γενεών» καθώς και τ6α τραγούδια «Το μέτρημα», «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», «Το σαπιοκάραβο».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με απονομή απολυτηρίων και αναμνηστικών από τους Γιώργο Κοσμόπουλο, Ηλία Μαρκόπουλο και Μαίρη Παραρά.

Σημειώνεται ότι  στο ισόγειο το σχολείου θα εκτίθενται εικαστικές δημιουργίες των παιδιών, υπό την επιμέλεια της εκπαιδευτικού των εικαστικών Αγγελικής Πολυχρόνη, ενώ παράλληλα στον χώρο του σχολείουν τις ημέρες των εκδηλώσεων νθα λειτουργεί έκθεση βιβλίου υπό την επιμέλεια των υπευθύνων της Σχολικής Βιβλιοθήκης.