Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 14:28

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Αιτήσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Καλαμάτας, για τη συμμετοχή των παιδιών τους, μπορούν να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται στο ειδικό γραφείο που λειτουργεί στο ΚΕΠ του δήμου, στο ιστορικό Δημαρχείο, στην Αριστομένους. 

Προχθές το βράδυ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο ιστορικό Δημαρχείο, για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ. Εξετάσθηκε η πορεία συγκρότησης των ΚΔΑΠ, τα οποία θα λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες, μετά τις 4 και σε αυτά τα παιδιά θα έχουν, ενδεικτικά, τη δυνατότητα ενασχόλησης με τον αθλητισμό, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά, τη ρομποτική, το σκάκι κλπ.
Ο δήμος προτίθεται να λειτουργήσει ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, στο Ανατολικό Κέντρο, με παραχώρηση χώρων από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αθλητικών δραστηριοτήτων που θα εδρεύει στο Δημοτικό Στάδιο, καθώς και ΚΔΑΠ σε σχολικές μονάδες σε όλη την περιφέρεια του δήμου, ανάλογα με τη ζήτηση.
Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να λειτουργήσουν 13 ΚΔΑΠ σε χώρους των ακόλουθων σχολείων: 1ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό, 9ο Δημοτικό, 10ο Δημοτικό, 14ο Δημοτικό, 18ο Δημοτικό, 21ο Δημοτικό, Δημοτικό Αριος, Δημοτικό Ασπροχώματος, Δημοτικό Αρφαρών, Δημοτικό Θουρίας και Δημοτικό Λεΐκων.