Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 08:01

Ανθυγιεινές εστίες στο μύλο στο λιμάνι Καλαμάτας

Ανθυγιεινές εστίες και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών διαπίστωσε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στους παλιούς κυλινδρόμυλους, στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Μετά από έγγραφο του Δήμου Καλαμάτας, η Διεύθυνση Υγείας πραγματοποίησε αυτοψία στους μύλους και διαπίστωσε ότι «εξακολουθούσε να υπάρχει ανεξέλεγκτη είσοδος των ατόμων από τα ανοίγματα που υπήρχαν (πόρτες - παράθυρα). Εντός του κτηρίου στο ισόγειο υπήρχαν πολλά περιττώματα και απορρίμματα. Στον υπαίθριο χώρο υπήρχαν απορρίμματα και ανοιχτός βόθρος χωρίς να υπάρχει κάλυμμα, με κίνδυνο να πέσει κάποιος μέσα. Ολα τα ανωτέρω αποτελούν ανθυγιεινές εστίες και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία γενικότερα».

Η υπηρεσία καλεί τον ιδιοκτήτη των μύλων «να προβεί άμεσα στον καθαρισμό των ανωτέρω χώρων, στην τοποθέτηση κλειστού φρεατίου στο βόθρο, στο κλείσιμο όλων των ανοιγμάτων, ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στο κτήριο και σε απεντόμωση και μυοκτονία όλων των χώρων». Επισημαίνει δε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες.