Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 09:32

Αλεξέας: «Πρόβλημα η ελεγχόμενη στάθμευση στην ΚΑΚ» (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Η ελεγχόμενη στάθμευση του Σαββάτου εξακολουθεί να αποτελεί το πιο σοβαρό πρόβλημα για τους επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (ΚΑΚ). Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί και η λειτουργία του εσωτερικού διαδρόμου, που έχει μείνει στη μέση.

Αυτά τόνισε στην "Ε" ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών της ΚΑΚ Ηλίας Αλεξέας.

«Επιμένουμε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση είναι ένα αποτρεπτικό μέτρο για την προσέλκυση, κόσμου, πελατών στην Αγορά», παρατήρησε ο κ. Αλεξέας και ανέφερε: «Ακόμα και τα 50 λεπτά και το 1 ευρώ, ο κόσμος δεν μπορεί να τα διαχειριστεί ψυχολογικά. Επρεπε να έχει βρεθεί άλλος τρόπος στάθμευσης χωρίς ο κόσμος να χρεώνεται». Είπε, ακόμα, πως «υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με τα άλλα καταστήματα της πόλης, όπου ο κόσμος δεν πληρώνει για να παρκάρει».

Οσον αφορά τον εσωτερικό διάδρομο που κατασκευάζεται και πρόκειται να λειτουργήσει στην ΚΑΚ, ο κ. Αλεξέας επεσήμανε ότι «το ζητούμενο είναι αν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και μελέτη βιωσιμότητας. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια μελέτη. Το ιδανικό θα ήταν στον εσωτερικό διάδρομο να μπει η λαϊκή στη βόρεια πλευρά, αλλά δε φαίνεται να προγραμματίζουν κάτι τέτοιο».

Ενημέρωσε ότι «υπάρχουν αντιδράσεις» και δήλωσε πως «εμείς διαφωνούμε με τη μετακίνηση της λαϊκής από τον εξωτερικό διάδρομο».

 

 

Γ.Σ.