Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 10:06

Ανακοίνωση συνδικαλιστών εναντίον… συνδικαλιστών στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Επίθεση σε στελέχη του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας εξαπολύουν με κοινή τους ανακοίνωση η ΔΑΣ - ΟΤΑ Μεσσηνίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, με αφορμή -όπως αναφέρεται- τη στάση που τα εν λόγω στελέχη κράτησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας προχθές Τρίτη 20 Ιουνίου, για την εξέλιξη του αγώνα των συμβασιούχων.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω ανακοίνωση ότι “η πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας έδωσε τα ρέστα της για να σταματήσει ο αγώνας των συμβασιούχων. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου, Σαρδέλης, ο Χρυσαφίδης πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ και ο υπεύθυνος καθαριότητας Γιάννης Παπαδόπουλος, είπαν ότι η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσουν να δουλεύουν οι συμβασιούχοι, αλλά δεν επιτρέπει το Σύνταγμα, οπότε δεν μπορούν να τα βάλουν με τους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τους προέτρεψαν λοιπόν να σταματήσουν την κατάληψη και να κάνουν απλά μια απεργία - τουφεκιά στον αέρα- την Πέμπτη”.

Καταλήγοντας καλούν τους εργαζόμενους του δήμου σε συγκεντρώσεις, σήμερα στις  8.30 το πρωί στα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας και στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.