Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 22:41

Αναζήτηση εθελοντών για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας

Αναζήτηση εθελοντών για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας

 

 

Εθελοντές καλεί ο Δήμος Καλαμάτας για το 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, που θα διεξαχθεί στην πόλη από τις 11 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Οπως ανακοινώθηκε, ενεργό είναι, στην ιστοσελίδα του δήμου, το εικονίδιο, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να δηλώσει την επιθυμία να γίνει εθελοντής. Οπως επεσήμανε χθες ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος, η συμβολή των εθελοντών στη μεγάλη επιτυχία που είχε ο πρώτος διαγωνισμός, τον Οκτώβριο του 2015, υπήρξε σημαντική. Ο δήμος ευελπιστεί ότι και πάλι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά του σημαντικός αριθμός εθελοντών για αυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη.

Ο κ. Ηλιόπουλος ενημέρωσε ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 52 χορωδίες από 17 χώρες και αναμένονται να επισκεφθούν την πόλη μας περίπου 2.000 χορωδοί, ενώ υπάρχει αίτημα για μια ακόμα συμμετοχή χορωδίας από το Ιράν.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν το πρωί στις 11 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, με συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Φιλαρμονικής της Πολεμικής Αεροπορίας, το απόγευμα θα ακολουθήσει η παρέλαση των χορωδιών, στην Αριστομένους και το βράδυ η τελετή έναρξης στο κλειστό της Τέντας.

 

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται διαγωνισμοί χορωδιών μεταξύ αυτών και ο θρησκευτικός διαγωνισμός στο ναό των Ταξιαρχών, κονσέρτα φιλίας, γκαλά, ο διαγωνισμός Grand Prix, στο Μέγαρο Χορού και το πάρτι του Φεστιβάλ, στην ανάπλαση στα “Ουζάκια”. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο κλειστό της Τέντας, με την απονομή των βραβείων και την τελετή λήξης.