Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 07:57

Ο πρόεδρος των τριτέκνων Μεσσηνίας για τη δημογραφική γήρανση (βίντεο)

Ο πρόεδρος των τριτέκνων Μεσσηνίας για τη δημογραφική γήρανση (βίντεο)

 

«Η Ελλάδα είναι η γηραιότερη χώρα της Ευρώπης», τόνισε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε «κάτω τα χέρια από τα επιδόματα».

Επεσήμανε την κρισιμότητα της δημογραφικής κατάστασης της χώρας και ζήτησε υποστήριξη στη μητέρα - εργαζόμενη και στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Ειδικότερα, ο κ. Κορομηλάς ενημέρωσε ότι “η έκθεση του Ιδρύματος Βερολίνου είναι κόλαφος για τη δημογραφική κατάσταση της χώρας μας” και παρατήρησε: “Η Ελλάδα είναι η γηραιότερη χώρα της Ευρώπης. Εχουμε μειωθεί κατά μισό εκατομμύριο από το 2011, λόγω των μειώσεων των γεννήσεων και της αναζήτησης εργασίας σε άλλες χώρες. Μέχρι το 2030 θα είμαστε ένα εκατομμύριο ακόμα λιγότεροι και άλλο 1 εκατομμύριο λιγότεροι έως το 2050”.

Εκτίμησε ότι “η οικονομική κρίση μπορεί να ξεπεραστεί, όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη σε μια χώρα γερόντων” και ζήτησε “υποστήριξη στην οικογένεια και στη μητέρα -  εργαζόμενη”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας ανέφερε ότι “σύμφωνα με την 3η αξιολόγηση αναμένεται αλλαγή στην επιδοματική και την προνοιακή πολιτική” και τόνισε: “Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα. Πολλές οικογένειες στηρίζονται στο επίδομα που αποτελεί δυστυχώς φιλοδώρημα. Δεν νοείται να μειωθεί κι άλλο”. Ζήτησε, επίσης, από την αρμόδια υπουργό, την κ. Φωτίου και τους τοπικούς βουλευτές “υποστήριξη των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών που δεν έχουν δουλειά”.

Ο κ. Κορομηλάς ενημέρωσε ότι ο σύλλογος μοίρασε 20 τόνους ροδάκινα και νεκταρίνια και παρατήρησε πως “δεν υπήρξε χωριό της Μεσσηνίας που τα μέλη μας δεν πήραν φρούτα. Θα συνεχίσουμε στη συνέχεια και με άλλα φρούτα εποχής”.

Πληροφόρησε, επίσης, ότι την άλλη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα γίνει η τιμητική εκδήλωση για τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και κάλεσε τους γονείς να δηλώσουν συμμετοχή και τους πολίτες να παραστούν στην εκδήλωση - γιορτή.

Τέλος, με αφορμή την αλλαγή προέδρου στο συγκοινωνιακό φορέα, ζήτησε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας έκπτωση και στα εισιτήρια των τοπικών δρομολογίων (για τα δρομολόγια Αθήνας και Θεσσαλονίκης υπάρχει έκπτωση 15%) και υποσχέθηκε ο σύλλογος να στηρίξει το ΚΤΕΛ.

Γ.Σ.