Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 19:38

Κοινωνικοί λειτουργοί από Ευρώπη και Αμερική στο Α’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Κοινωνικοί λειτουργοί από Ευρώπη και Αμερική στο Α’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας

Είκοσι κοινωνικοί λειτουργοί από την Ευρώπη και την Αμερική επισκέφθηκαν χθες το πρωί το Α’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας, για να δουν από κοντά τη λειτουργία του. Εκεί, περιηγήθηκαν στους χώρους και στη συνέχεια η κοινωνική λειτουργός Αντωνία Κάντζα τους εξήγησε περισσότερα.

Είπε πως όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι άνθρωποι που έχουν περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή τους (πόλεμο, κατοχή, στερήσεις) και πως τώρα πια στο ΚΑΠΗ έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα χόμπι, τις δεξιότητές τους. “Εχουν ένα θησαυρό μέσα τους και τώρα τον βγάζουν για πρώτη φορά” είπε χαρακτηριστικά. Η κ. Κάντζα τόνισε ακόμη πως στο ΚΑΠΗ υπάρχουν τμήματα αγγλικών, γαλλικών, ιταλικών (του χρόνου η τάξη αυτή θα δώσει για το πρώτο δίπλωμα), αγιογραφίας, ζωγραφικής, πηλού, χορών, τραγουδιού, γεωγραφίας, μουσικής. 

Οι επισκέπτες κοινωνικοί λειτουργοί ήταν από όλο τον κόσμο. Βρίσκονται στην Καλαμάτα με αφορμή το συνέδριο για τις μετακινήσεις, που γίνεται κάθε 2 χρόνια και στη συνέχεια θα ολοκλήρωναν το πρόγραμμά τους με βόλτα στην πόλη. 

Το δικό της χαιρετισμό έκανε η φυσικοθεραπεύτρια Αφροδίτη Χουλιάρα, η οποία είπε πως προετοιμάζει τους ηλικιωμένους για τους επόμενους ... Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ορχήστρα του ΚΑΠΗ, στο τέλος έπαιξε γνωστά τραγούδια από Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, τα οποία ενθουσίασαν τους επισκέπτες και τους έκαναν να σηκωθούν και να χορέψουν!

 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER