Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 15:02

Κινητοποιήσεις εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ για την εφεδρεία

Γράφτηκε από την

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΔΕΥΑ Καλαμάτας πρώτη από όλους ξεκίνησε τη διαδικασία εφαρμογής του άρθρου 34 του Νόμου 4024/11.
Πρόκειται για τη διαδικασία εφαρμογής απολύσεων μέσω εφεδρείας.
Δεν  συμπληρώνουμε κανένας συνάδελφος και καμία συνάδελφος τις υπεύθυνες δηλώσεις που μας κοινοποίησαν.
Πρόκειται για δηλώσεις αποδοχής του μεσοπρόθεσμου.
Αρνούμαστε τις απολύσεις μέσω εφεδρειών. Σήμερα απολύθηκε ο Συνάδελφος μας Λίβας. Είμαστε σίγουροι ότι μας έχουν δρομολογήσει σιγά- σιγά όλους
Σταδιακά έχουν προγραμματίσει  να μας απολύσουν όλους.
Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Μας τα πήραν όλα. Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με τα κόμματα του Κεφαλαίου και την ανοχή των Ευρωλάγνων ψήφισαν το ΜΑΑΣΤΡΙΧ και οδήγησαν το Λαό μας στην πτώχευση.
Τεράστια ευθύνη φέρνουν και οι Δήμαρχοι και οι παρατάξεις πού με τον έναν η τον άλλο τρόπο στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Ενώ απαξιώνουν το προσωπικό τους, κάνουν ότι νοιάζονται και παραχωρούν δηλώσεις συμπαράστασης.
Στην ουσία τρίβουν τα χέρια τους για την διευκόλυνση πού τους κάνουν, ώστε να ξεμπερδεύουν μια  ώρα αρχύτερα με την σταθερή μόνιμη εργασία και να παραχωρήσουν τις υπηρεσίες τους σε εργολαβίες.  Κάτι πού το έχουν πράξει εδώ και καιρό.
Αν πραγματικά νοιάζονται για τους εργαζόμενους και για την σταθερή και μόνιμη εργασία, να κλείσουν τους Δήμους σε ένδειξη συμπαράστασης και να απαιτήσουν καμία απόλυση εργαζόμενου. Ακόμα και να παρανομήσουν. Τι θα κάνουν θα κλείσουν στην φυλακή όλους τους Δημάρχους;

Για τους παραπάνω λόγους το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας  την  Παρασκευή 2/12/2011 κατά τις ώρες 11-13 και Συγκέντρωση στα Κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ, Από εκεί μεγάλη αντιπροσωπεία του Σωματείου θα κατευθυνθεί προς το Γραφείο του Δημάρχου, όπου και θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας. Θα απαιτήσουμε έμπρακτη θέση στήριξης του Αγώνα μας από την Δημοτική αρχή.
Αίτημά  μας, καμιά απόλυση
Πρόταση για κλείσιμο από την δημοτική αρχή όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Στον αγώνα αυτό καλούμε και κάνουμε ανοικτή Δημόσια πρόσκληση και στο Σωματείο των ΟΤΑ, και στους εργαζόμενους στις υπόλοιπες Δημοτικές επιχειρήσεις.
Όλοι μαζικά δίνουμε ραντεβού την Παρασκευή το πρωί της 2ης Δεκεμβρίου στις 11π.μ. στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης και από εκεί στο Δημαρχείο
Όλοι μαζί οργανωμένα, με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να τους δυσκολέψουμε. Μπορούμε ακόμα και να ακυρώσουμε τις αποφάσεις τους.
ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΉΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΑΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Για το Σωματείο Εργαζομένων
στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Γ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΣΤΡΑΒΑΚΟΥ   ΣΤΑΥΡΟΎΛΑ


NEWSLETTER