Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 19:37

Καλαμάτα: Κατηγορούμενοι συνδικαλιστές για διαμαρτυρία στο “Lidl” 

Καλαμάτα: Κατηγορούμενοι συνδικαλιστές για διαμαρτυρία στο “Lidl” 

Σε δίκη παραπέμπονται στις 10 Οκτωβρίου συνδικαλιστές της Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων οι πρόεδροι του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Σωματείου Εργαζομένων των ΔΕΥΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση - διαμαρτυρία του Συνδικάτου, “τους παραπέμπουν σε δίκη γιατί στις 27/11/2014, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας με θέμα το ασφαλιστικό, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωναν τα σωματεία έξω από το κατάστημα “Lidl” στην Καλαμάτα. Τη μέρα εκείνη, που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στο δρόμο, η συγκεκριμένη πολυεθνική προκλητικά καλούσε σε εγκαίνια, με σκοπό να σπάσει το απεργιακό μέτωπο”.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι “η συγκεκριμένη δίκη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος διαχρονικά πάει «χέρι-χέρι» με τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των εργαζομένων από την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και την εργοδοσία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και αλλαγές που προωθούνται, στη λειτουργία των Σωματείων (νέος συνδικαλιστικός νόμος), το «λοκ-άουτ» κλπ.”.

Το συνδικάτο επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη Ν.Δ. και προειδοποιεί “κυβέρνηση και κεφάλαιο ότι όσες δίκες και μηνύσεις κι αν κάνουν, όσα εμπόδια και αν προσπαθήσουν να βάλουν στη συνδικαλιστική δράση δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και με μεγαλύτερο πείσμα να δυναμώνουμε τα σωματεία, να τα κάνουμε πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων”.

Τέλος, καλεί “όλα τα σωματεία και τους φορείς να καταγγείλουν τη δίωξη και σε συγκέντρωση τη μέρα της δίκης έξω από τα δικαστήρια”.