Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 15:01

Εξετάσεις για σακχαρώδη διαβήτη στον Αριστομένη 

Εξετάσεις για σακχαρώδη διαβήτη στον Αριστομένη 

Συνεχίζεται στον Αριστομένη, στις 21 Οκτωβρίου το ενημερωτικό πρόγραμμα “Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας”, το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία” και το οποίο ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μεσσήνη, όπου εξετάστηκαν συνολικά 65 άτομα.

Το πρόγραμμα, τον συνολικό συντονισμό του οποίου έχει αναλάβει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, θα συνεχιστεί το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, με ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και Φιλιατρά.

 

Η υλοποίηση του προγράμματος στο νομό μας -στο πλαίσιο του οποίου διενεργούνται  μετρήσεις της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και των σακχάρων- γίνεται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου - Νέστορος, Οιχαλίας, Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας. Το πρόγραμμα, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (ΕΚΕΔΙ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).