Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 08:49

Ενα χρόνο μετά το θάνατο της φοιτήτριας: Επιτέλους ανακρίσεις για το Πολυλίμνιο

Γράφτηκε από τον

 

Ενα χρόνο μετά το θάνατο της 24χρονης φοιτήτριας στο Πολυλίμνιο -από πτώση βράχου μετά από καταιγίδα, τον Αύγουστο του 2016 άρχισε η Εισαγγελία Καλαμάτας να καλεί σε προκαταρκτική εξέταση δημοτικούς συμβούλους της Μεσσήνης.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Παπαγεωργίου, παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες το σχετικό κλητήριο έγγραφο της Εισαγγελίας. Μάλιστα, ζήτησε να ενημερωθεί ως προς το καθεστώς που διέπει το χώρο του Πολυλιμνίου και την επισκεψιμότητά του.

Στον δημοτικό σύμβουλο απάντησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, ενημερώνοντας τους συμβούλους ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθούν από τη νομική υπηρεσία του δήμου προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη δικογραφία που υπάρχει. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος -αναφορικά με το αίτημα του Τ. Παπαγεωργίου- εξέφρασε την εκτίμηση ότι πριν ενημερωθούν οι σύμβουλοι από τη νομική υπηρεσία, θα ήταν προτιμότερο να μην επεκταθεί στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη συζήτηση. Ωστόσο, συναίνεσε στην πρόταση που διατύπωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καταλήγοντας, ο Ν. Ξαρχάκος κι αφού εξέφρασε για μία ακόμα φορά τη λύπη του αλλά και του Σώματος για το θάνατο της άτυχης κοπέλας, δήλωσε ότι το Πολυλίμνιο είναι μια περιοχή φυσικού κάλλους, η οποία συμβάλλει στην προβολή όχι μόνο του δήμου, αλλά της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρατήρησε ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χώρο που αποφέρει έσοδα στο Δήμο Μεσσήνης.

Β.Γ.Μ.