Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 08:58

Λύκειο Γαργαλιάνων: Στα 5 καπάκια, δώρο ένα γλειφιτζούρι 

Γράφτηκε από τον

 

Εναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε ο Πέτρος Καυκής που έχει το κυλικείο στο Λύκειο Γαργαλιάνων, για να παρακινήσει τους μαθητές όχι μόνο να μην πετούν τα καπάκια από τα μπουκάλια του νερού, αλλά να μαζεύουν και τα πεταμένα:

Οποιος πηγαίνει στο κυλικείο έχοντας πέντε καπάκια, παίρνει δώρο ένα γλειφιτζούρι. Μπορεί το δώρο να είναι συμβολικό, αλλά οι μαθητές μεταξύ τους έχουν παρακινηθεί και πλέον σπάνια βλέπει κανείς πεταμένα καπάκια στο προαύλιο του σχολείου.

Αυτός εξάλλου ήταν και ο σκοπός του κ. Καυκή, όπως μας είπε και ο ίδιος, καθώς στην αρχή ήταν ο μόνος που μάζευε καπάκια από μπουκάλια νερού και συχνά οι μαθητές τον πείραζαν. Οταν όμως έβαλε ένα μικρό δωράκι, δεν έμεινε καπάκι για καπάκι πεταμένο. Επίσης όπως μας εξήγησε, τα καπάκια μαζεύονται προκειμένου να σταλούν για ανακύκλωση και σε αντάλλαγμα να γίνουν αμαξίδιο. 

Ετσι με μια απλή κίνηση έχει παρακινήσει τους μαθητές να συμμετέχουν στην ανακύκλωση, διατηρείται καθαρό το προαύλιο, και αν συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός από καπάκια, θα βοηθηθεί και κάποιος συνάνθρωπός μας.

Κ.Μπ.