Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 08:27

Κατάληψη των γραφείων της Ν.Ε. Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ από σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης (βίντεο)

 

 

Κατάληψη των γραφείων της Ν.Ε. Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Τρίπολη πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι μέλη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας από κοινού με μέλη από τα Σωματεία ορυχείων και σταθμών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ως διαμαρτυρία για την πώληση δύο μονάδων του ΑΗΣ.

Η διαμαρτυρία, ειδικότερα, αφορά στην πώληση της 3ης και 4ης μονάδας της ΔΕΗ στη  Μεγαλόπολη -μαζί με τη μονάδα Μελίτη Ι και την άδεια κατασκευής της Μελίτης ΙΙ στη Φλώρινα-, η οποία, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, συνιστά “καταστροφική επιλογή”, που “οδηγεί στην περιθωριοποίηση και τη διάλυση της ΔΕΗ, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του ελληνικού λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας. Για τη Μεγαλόπολη, μετά από 47 χρόνια λειτουργίας του Ενεργειακού Κέντρου, η πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα των ορυχείων και των μονάδων της ΔΕΗ στο Λεκανοπέδιο αποτελεί εγκληματική πράξη, που θα οδηγήσει σε μαρασμό και εγκατάλειψη της περιοχής”.

Εξ άλλου, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, για το ίδιο θέμα προγραμματίζεται σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης, με τη συμμετοχή του δήμου της αρκαδικής πόλης, εκπροσώπων του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας, της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, των σωματείων των ορυχείων και των σταθμών του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, των τοπικών κοινωνικών φορέων.

Για την ίδια ώρα, ο συνδυασμός Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης προσδιορίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε αυτή.