Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 09:33

Επιστολή Κατσά στους συνυποψηφίους του στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Με προχθεσινή δημόσια επιστολή του ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Αντώνης Κατσάς καλεί τους συνυποψηφίους του Π. Ξηρογιάννη και Κ. Μπελογιάννη, καθώς και όλους τους υποψηφίους για το Δ.Σ. του συλλόγου, να πάρουν σαφή και δημόσια θέση στα αιτήματα τα οποία κατέθεσε ο ίδιος προς τον απερχόμενο πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο “για επίδειξη πρακτικών συνεδριάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων, του αρχείου μελών και το βιβλίο ταμείου του συλλόγου, αλλά και σε όλες τις προτάσεις που έχω καταθέσει και έχω κοινοποιήσει σε όλα τα μέλη μας”.

Ιδιαίτερα τους καλεί να απαντήσουν συγκεκριμένα: “α) Υιοθετούν το σκεπτικό και την απόφαση η οποία αποκλείει σε όλα τα μέλη μας να έχουν πρόσβαση στα βιβλία του συλλόγου μας; β) Αποδέχονται το αίτημά μου για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης; γ) Είναι υπέρ του διανεμητικού λογαριασμού, ο οποίος θα ανακουφίσει κυρίως τους νέους συναδέλφους;”. 

Στην ίδια επιστολή ο Αντ. Κατσάς αναφέρει ότι “θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ανταπαντήσω δημόσια αφού και εσείς δημόσια απαντήσατε στα αιτήματά μου”. Και εξηγεί ότι “αποστείλατε στα μέλη του συλλόγου μας και δεν γνωρίζω σε ποιους άλλους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απόσπασμα από το πρακτικό συνεδριάσεως του Δ.Σ. του συλλόγου μας της συνεδρίασης 6ης Νοεμβρίου 2017 που αφορούσε «απάντηση του Δ.Σ. του ΔΣΚ σε αίτημα του δικηγόρου Αντώνη Κατσά» και μάλιστα το αποστείλατε αμέσως μετά το πέρας της συνεδριάσεως πριν ακόμα επιδώσετε σε εμέ την οφειλόμενη απάντηση στα αιτήματά του, την οποία ακόμη αναμένω”. Σε άλλο σημείο ο Αντ. Κατσάς καταγγέλλει ότι “η απόφασή σας αυτή και μάλιστα «ομόφωνη» αποτελεί ένα τεράστιο ολίσθημα και θα γραφεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του Δικηγορικού Συλλόγου αφού είναι παράνομη, αντιδημοκρατική, αυταρχική και άκρως επικίνδυνη για τη λειτουργία του συλλόγου μας, παραβιάζει δε κατάφωρα τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα εμού και όλων των μελών του συλλόγου μας”.

Ακόμη αναρωτιέται αν “αντιλαμβάνεσθε κατόπιν αυτών κ. πρόεδρε και κ. σύμβουλοι ότι έχετε διαπράξει σοβαρό ολίσθημα με την απόρριψη του αιτήματός μου για μια απλή επίδειξη εγγράφων και μάλιστα παρουσία σας και παρουσία των γραμματέων του συλλόγου μας. Αντιλαμβάνεσθε επίσης ότι είχα και έχω όλη τη δυνατότητα να σας υποχρεώσω διά της εισαγγελικής αρχής να μου χορηγήσετε όλα τα έγγραφα του συλλόγου μας και όχι απλά την επίδειξη αυτών όπως σας ζήτησα. Ομως δεν είναι στη δική μου φιλοσοφία τέτοιες διαδικασίες και ελπίζω ότι δεν θα αναγκαστώ ποτέ να καταφύγω σε αυτές”.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

O BAΣΙΛIΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

ΠΡΟΣ:

Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. 

Κ. Πρόεδρε, κ. Σύμβουλοι

Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ  αφού και εσείς δημόσια απαντήσατε στα αιτήματά μου.

Αποστείλατε στα μέλη του Συλλόγου μας και δεν γνωρίζω σε ποιους άλλους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ Δ.Σ του Συλλόγου μας της συνεδρίασης 6η Νοεμβρίου 2017 που αφορούσε «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΟΥ Δ.Σ.Κ. ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑ» και μάλιστα το αποστείλατε αμέσως μετά το πέρας της συνεδριάσεως ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΕΜΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΝΩ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ «ΟΜΟΦΩΝΗ» ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΔΕ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

Μου κάνει εντύπωση ότι χρειάστηκαν 20 ολόκληρες μέρες,  για να καταλήξετε στην έκδοση της αποφάσεως αυτής η οποία βρίθει από νομικούς ακροβατισμούς..

Συγκεκριμένα στην απόφασή σας αυτή αναφέρετε:

 Α/«Το αίτημα για επίδειξη πρακτικών Συνεδριάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων, τυγχάνει πρόδηλα αόριστο, καταχρηστικό και μη νόμιμο, δεδομένου ότι εντός αυτών καταγράφονται και προσωπικά δεδομένα συναδέλφων Δικηγόρων. Σε κάθε περίπτωση κρίνουμε ότι ελλείπει το ειδικό έννομο συμφέρον που απαιτείται».

Κατ’ αρχάς:

α/ Δεν μου απαντάτε για τα άλλα βιβλία του Συλλόγου, το  Αρχείο Μελών και το  βιβλίο ταμείου, τα οποία σας ζήτησα με την ΑΙΤΗΣΗ μου και τα οποία έχουν τεράστια σημασία για την διαφάνεια, αλλά και την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας.

β/Κοινοποιήσατε σε πλήθος γνωστών αλλά και αγνώστων σε μένα ανθρώπων μια απάντηση την οποία ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΔΩΣΕΙ ΣΕ ΕΜΕ ΤΟΝ ΑΙΤΟΥΝΤΑ, όπως έχετε υποχρέωση, η οποία σύμφωνα με το σκεπτικό σας περιέχει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Σας υπενθυμίζω ότι στην από 25-10-2017 αίτησή μου της οποίας είχατε υποχρέωση να κοινοποιήσετε και το περιεχόμενό της, ώστε να μπορεί να κρίνει κανείς αν είναι αόριστο, καταχρηστικό και παράνομο, σας ανέφερα τα εξής: «Σήμερα  25-10-2017κατέθεσα αίτηση για την ανακήρυξή μου, ως υποψήφιος, στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου 2017, για το αξίωμα του προέδρου του Συλλόγου μας. Επειδή προκειμένου να διαμορφώσω και τεκμηριώσω κάποιες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν Δικηγόροι αλλά και για την λειτουργία του Συλλόγου μας, θεωρώ αναγκαίο να έχω την δυνατότητα να ενημερωθώ για όλα τα ζητήματα μέσα από τα βιβλία που τηρούνται στον Σύλλογό μας και συγκεκριμένα:

α/ βιβλίο πρακτικών Γενικής Συνέλευσης, β/ βιβλίο πρακτικών Δ.Σ.,

 γ/ βιβλίο ταμία, δ/ βιβλίο μητρώου μελών, ε/ αιτήσεις μελών για προβλήματα του κλάδου και ότι άλλο χρειαστεί για τον σκοπό αυτό . 

Παρακαλώ όπως μου δώσετε την δυνατότητα αυτή, σε συνεργασία μαζί σας και τους υπαλλήλους του Συλλόγου μας».

Γιατί θορυβηθήκατε τόσο πολύ από ένα τόσο απλό, αυτονόητο, απολύτως συγκεκριμένο και νόμιμο αίτημά μου .

Τι σχέση έχει το αίτημά μου με τα προσωπικά δεδομένα συναδέλφων;

Δεν σας θεωρώ τόσο ανεπαρκείς νομικούς, ώστε μέσα σε 20 ημέρες να μην λάβετε γνώση ή να μην καταλαβαίνετε τον Νόμο, ο οποίος είναι σαφής και δεν επιδέχεται καμία άλλη ερμηνεία. 

Συγκεκριμένα:   

1/ Σύμφωνα με το άρθρο 89 &1 του Ν. 4194/2013 (ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ), «Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου Σωματειακής μορφής», και επομένως εφαρμόζετε ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ο οποίος εφαρμόζεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς.

2/ Σύμφωνα με το άρθρο 5ν. 2690/1999 (Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας), ως ισχύει κατ’ άρθρο 11&2 Ν.3230/2004&1 «κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα ύστερα από γραπτή αίτησή του να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες όπως εκθέσεις, μελέτες, ΠΡΑΚΤΙΚΑ, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

3/ Το δικαίωμα των πολιτών να λάβουν γνώση των διοικητικών εγγράφων είναι ΑΤΟΜΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ, βασιζόμενο στις διατάξεις των άρθρων 1,10,20 &2 του Συντάγματος. 

4/ Η μόνη προϋπόθεση που τίθεται από τον Νόμο προς λήψη γνώσης ή αντιγράφου είναι η ύπαρξη «Εύλογου ενδιαφέροντος προς τούτο»  και όχι  «Ειδικού έννομου συμφέροντος»,  όπως ισχυρίζεστε στην απόφασή σας το οποίο απαιτείται μόνο σε ιδιωτικές διαφορές. Ακολουθώντας την δική σας λογική, είναι αυτονόητο ότι ο υποψήφιος πρόεδρος έχει  «Ειδικό έννομο συμφέρον» να ελέγξει το ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ, ώστε να γνωρίζει ποια μέλη ψηφίζουν και εάν έχουν τα νόμιμα προσόντα προς τούτο. 

5/ Τέλος, σε περίπτωση τυχόν άρνησης των αρμόδιων υπαλλήλων να εκτελέσουν Εισαγγελική παραγγελία για χορήγηση εγγράφων, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερόμενου εκτός από το αδίκημα της απείθειας άρθρο (169 Π.Κ.), διαπράττουν και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.).

Προς υποβοήθησή σας, σας ΣΥΝΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑ ΗΔΗ την υπ’ αριθμ. 94/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ και την από 5 Μαρτίου 2013 «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ», η οποία εξεδόθη κατόπιν ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, οι οποίες αναφέρουν όλα τα ανωτέρω και σας υπενθύμισα το άρθρο 10 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ το οποίο οφείλετε να γνωρίζετε.

Αντιλαμβάνεσθε κατόπιν αυτών κ. Πρόεδρε και κ. Σύμβουλοι ότι ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ για μια απλή επίδειξη εγγράφων και μάλιστα παρουσία σας και παρουσία των γραμματέων του Συλλόγου μας.

Αντιλαμβάνεσθε επίσης ότι ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΥΤΩΝ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑ.

Όμως δεν είναι στην δική μου φιλοσοφία τέτοιες διαδικασίες και ελπίζω ότι δεν θα αναγκαστώ ποτέ να καταφύγω σε αυτές.

Αλήθεια αναρωτιέμαι: Εάν ένας πολίτης ή ένα σωματείο σας ζητούσε ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ για τα παραπάνω ζητήματα, θα γνωμοδοτούσατε όπως απαντήσατε σε εμέ.

Ότι δηλαδή τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης δεν δικαιούνται  ούτε καν να επισκοπήσουν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης στην οποία συμμετείχαν. 

Ότι οι υποψήφιοι δεν δικαιούνται να δουν το Μητρώο μελών, ώστε να μπορούν να ελέγξουν τις προϋποθέσεις και την νομιμότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος κάθε μέλους για την διασφάλιση της εγκυρότητας των εκλογών. 

Ότι απαγορεύεται να ελέγξουν τον τρόπο που διακινούνται και τον προορισμό των χρημάτων που έχει ο σύλλογός τους, το σωματείο τους; 

Είναι πράγματι θλιβερό να μην βρεθεί ένας από εσάς να ψηφίσει αντίθετα και «ΟΜΟΦΩΝΑ» αποφασίσατε αυτή την απαράδεκτη απόφαση, η οποία δεν θίγει μόνο εμέ και τον Σύλλογό μας αλλά αποτελεί βόμβα στα θεμέλια των οργανισμών των Σωματείων και Συλλόγων όλης της χώρας και λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεσθε τις συνέπειες μια τέτοιας απαράδεκτης απόφασης, εάν χρησιμοποιηθεί στις διαδικασίες των οργανισμών, των σωματείων και των Συλλόγων αυτών, με το κύρος της ομόφωνης απόφασης του Δικηγορικού Συλλόγου  Καλαμάτας που έχει τον χαρακτήρα μιας  «οιονεί νομολογίας», μιας και έχετε αρμοδιότητα από το Νόμο να γνωμοδοτείτε. 

Για να αντιληφθείτε τον παραλογισμό της απόφασής σας, σκεφτείτε ότι από την μια απαγορεύετε σε οποιοδήποτε μέλος  μας να υποβάλει αίτηση για να λάβει γνώση ων πρακτικών συνεδρίασης για την απόφαση αυτή, επικαλούμενοι «έλλειψη ειδικού έννομου συμφέροντος» και από την άλλη την έχετε ήδη κοινοποιήσει στους πάντες!!! 

Δυστυχώς ένα απλό, αυτονόητο, δημοκρατικό μου αίτημα το μετατρέψατε σε ένα τεράστιο πρόβλημα, εισπράττοντας φυσικά την δυσαρέσκεια των συναδέλφων, οι οποίοι και νου έχουν  και γνώση και συνείδηση και σας συμβουλεύω να μη τους υποτιμάται καθόλου. 

Και μην ξεχνάτε.

ΑΛΛΟ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ η οποία είναι μια βαθειά δημοκρατική αρχή και ΑΛΛΟ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ , η οποία σε μένα τουλάχιστον προκαλεί ανατριχίλα…….

Σας διαβεβαιώνω πάντως ότι εάν εγώ είχα υποπέσει σε ένα τέτοιο σοβαρό ολίσθημα και δυστυχώς δεν είναι το μόνο το τελευταίο διάστημα , δεν θα τολμούσα να διεκδικήσω οιοδήποτε αξίωμα στις επερχόμενες εκλογές γιατί υπάρχει και μια λέξη στο ελληνικό λεξιλόγιο που ακούει στο  όνομα «ΕΥΘΙΞΙΑ»….. 

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΤΕ ΟΣΑ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ .

Διαφορετικά οι συνάδελφοί μας θα έχουν τον τελικό λόγο και σας επαναλαμβάνω. 

ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Η έπαρση της φράσης «ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ», δεν προσβάλλει μόνον εμένα αγαπητέ κ. Πρόεδρε και κ. Σύμβουλοι, κυρίως προσβάλλει τους συναδέλφους μας, τους οποίους δυστυχώς τους θεωρείτε δεδομένους.

Σας ζήτησα επίσης  με γραπτή αίτησή μου, την σύγκληση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, προκειμένου να συζητηθεί το παραπάνω ζήτημα και επιπλέον να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τις προτάσεις όλων των υποψηφίων προέδρων και συμβούλων, ώστε το κριτήριο ψήφου να έχει ένα ουσιαστικό περιεχόμενο.

Εσείς απορρίψατε και αυτό το αίτημά μου ως «ΠΡΟΔΗΛΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ», όταν και στο τελευταίο Σύλλογο και Σωματείο πριν τις εκλογές προηγείται μια εκλογοαπαλογιστική Συνέλευση,  την οποία εσείς πεισματικά αρνείσθε. 

Ευλόγως τίθεται το ερώτημα: 

Τι φοβάσθε από μια Γενική Συνέλευση; 

Γιατί αποφεύγετε την συζήτηση παρουσία των συναδέλφων; Γιατί κρύβετε τα βιβλία του Συλλόγου μας;

Τι σας ενοχλεί ο διάλογος και η διαφάνεια;

Η ειρωνεία είναι ότι επικαλείσθε την νομιμότητα όταν πριν ένα μήνα «ΟΜΟΦΩΝΑ» αποφασίζατε να παρανομήσετε και να θέσετε και πάλι υποψηφιότητα, ενώ ο νόμος απαγορεύει αυτό σε όσους έχουν εκλεγεί από τρεις φορές Σύμβουλοι και δύο φορές Πρόεδροι. 

Όταν στην Γ.Σ. απετράπη η παρανομία αυτή με την αντίδρασή μου και την αντίδραση και άλλων συναδέλφων, ένας εκ των οποίων φίλος και ψηφοφόρος σας χαρακτήρισε την στάση σας «πραξικόπημα» και πάλι «ΟΜΟΦΩΝΑ» επανήλθατε και επικαλεστήκατε την νομιμότητα, χωρίς καμία αναστολή για τις παλινωδίες σας αυτές. 

Αντιλαμβάνομαι την ενόχλησή σας για την υποψηφιότητά μου την οποία εκδηλώνετε με κάθε τρόπο, αφού σας χάλασε τα σχέδια για μια Φαραωνικού τύπου ανθόσπαρτη πορεία προς την προγραμματισμένη διαδοχή, αφού απετράπη η δια βοής «Ηγεμονική στέψη» του νυν προέδρου και κυρίως σας έθεσε και σας θέτει καθημερινά ενώπιον των ευθυνών σας για τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου μας, αλλά και για την αφασία με την οποία αντιμετωπίσατε εδώ και 10 χρόνια την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας και οι συνάδελφοί μας, με τις γνωστές σε όλους καταστροφικές συνέπειες, στερούμενοι παντελώς επιχειρημάτων. 

Κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε τον διάλογο μαζί μου, ευνοώντας αντικειμενικά την κουτσομπολίστικου τύπου αντιπαράθεση, αντί την ευθεία, θαρραλέα και διαυγή την ποία εγώ επιδιώκω και η οποία  αποτελεί για μένα υπαρξιακή έκφραση, σεβασμό και συνέπεια στις αρχές και την ιστορία μου. 

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι, κυρίως νέοι, με όρθια, φλογισμένη συνείδηση και ακόμη περισσότεροι  των οποίων η συνείδησή του τώρα αφυπνίζεται και δεν πρόκειται να σας επιτρέψουν να πετύχετε το θριαμβευτικό αποτέλεσμα που επιδιώκετε δια της σιωπής και την δύναμη της αδράνειας.

Οι  νέοι και πολύ αξιόλογοι συνάδελφοι, με άριστη επιστημονική κατάρτιση και ήθος,  αντιλαμβάνονται ότι με την παρούσα κατάσταση το μέλλον τους είναι δυσοίωνο και ποθούν να τα αλλάξουν όλα.

Με εμπιστεύονται και συστρατεύονται μαζί μου.            

Απαιτούν την ζωή που τους ανήκει και την θέλουν τώρα. Αυτή η στάση τους με γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα. Με οπλίζει με δύναμη, ώστε όλοι μαζί να σταματήσουμε τον κατήφορο και να βαδίσουμε μπροστά. 

Κάθε αντιδημοκρατική, αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά σας, αποκαλύπτει το πραγματικό σας πρόσωπο, ξηλώνει το πέπλο της δήθεν ενότητας, της δήθεν συναίνεσης και αποδοχής και σε λίγο θα αποδεχθεί ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Καλώ όλους τους υποψηφίους, κυρίως τον κ. Ξηρογιάννη και τον κ. Μπελογιάννη, υποψηφίους προέδρους, καθώς και όλους του υποψηφίους για το Δ.Σ.  να πάρουν σαφή και δημόσια θέση στο παραπάνω ζητήματα άλλα και σε όλες τις προτάσεις που έχω καταθέσει και έχω  κοινοποιήσει σε όλα τα μέλη μας. Ιδιαίτερα τους καλώ να απαντήσουν συγκεκριμένα: 

α/ υιοθετούν το σκεπτικό και την απόφαση η οποία αποκλείει σε όλα τα μέλη μας να έχουν πρόσβαση στα βιβλία του Συλλόγου μας. 

β/ Αποδέχονται το αίτημά μου για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης;

γ/ Είναι υπέρ του διανεμητικού λογαριασμού, ο οποίος θα ανακουφίσει, κυρίως τους νέους συναδέλφους; ΝΑΙ ή ΌΧΙ.

Για τα παραπάνω ζητήματα και όλα τ’ άλλα που έχω προτείνει ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.

Μπορεί δυστυχώς η κωφαλαλία να έχει καταντήσει «προσόν» και αποτελεσματική τακτική για την απόκτηση οιουδήποτε αξιώματος και  οφιτσιών, όμως οι συνάδελφοι που θα προσέλθουν στις κάλπες, επιθυμούν και αξιώνουν να γνωρίζουν τις θέσεις καθενός υποψηφίου πάνω σε κάθε ζήτημα.

Καλαμάτα 15-11-2017

Αντώνης Κατσάς 

Δικηγόρος