Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 17:44

Επιτυχημένο πρόγραμμα από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Πράματα και Θάματα»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο "Eight for great"  από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράματα και Θάματα» Κοιν.Σ.Επ. με έδρα την Καλαμάτα. σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ “Octanous” με έδρα την Αθήνα.

Και οι δύο προωθούν την κοινωνική και πολιτιστική συνεργασία και την άτυπη εκπαίδευση, στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+ Νεολαία”. Υλοποίησαν έτσι εγκεκριμένο σχέδιο από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., το διάστημα 2 - 12 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα και στην Αθήνα. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, 50 συμμετέχοντες δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί και λειτουργοί νέων από 10 χώρες της Ε.Ε. (Εσθονία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ελλάδα) συμμετείχαν σε εργαστήρια και ανέπτυξαν σχέσεις διαπολιτισμικής συνεργασίας με στόχο να αξιοποιήσουν το περιεχόμενο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και του “Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις 8 Βασικές Ικανότητες για τη Δια Βίου Μάθηση” στην εργασία με την νεολαία και ειδικά με ομάδες νέων.  

Οι εισηγητές και οι φορείς που έλαβαν μέρος ήταν οι: Σταυρούλα Νικολοπούλου (εκπρόσωπος του Ο.Α.Ε.Δ.), Αικατερίνη Τσατά, Κωνσταντίνα Δαμηλάτη (εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού), Ευαγγελία Κορομηλά (εκπαιδευτικός), Νικόλαος Σουλαντίκας (ICT), Μαρία Μπαλάσκα (εκπαιδευτικός), Βασίλειος Δικαιουλάκος (καθηγητής, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών), Αντώνιος Μαλαπάνης (εκπαιδευτικός), Σίσσυ Χατζοπούλου (νομικός), Γεωργία Γιαννακέα (εκπρόσωπος της Culdea), Γεωργία Μαυρέα (καθηγήτρια μουσικής, εκπρόσωπος “Φάρις”), Βασίλης Παπαευσταθίου (πολιτικός μηχανικός), ομάδα «Πάμε βόλτα», Ιάκωβος Πετροπουλέας, Στάθης Γυφτάκης (μουσικός, καλλιτεχνικός διευθυντής Δ.Ω.Κ), Καρέλια Βικτωρία - Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας.