Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 09:31

Δύσκολη αλλά επιτυχημένη η φετινή αντιπυρική περίοδος στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Δύσκολη αλλά επιτυχημένη η φετινή αντιπυρική περίοδος στη Μεσσηνία

 

 

Δύσκολη αλλά επιτυχημένη ήταν η φετινή αντιπυρική περίοδος στη Μεσσηνία, αλλά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γενικότερα, όπως επισήμαναν χθες το πρωί ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Π.Υ. αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος, ο οποίος επισκέφθηκε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

χΕιδικότερα, ο Θ. Λαρέζος επισήμανε ότι φέτος τα συμβάντα ήταν διπλάσια από πέρυσι και ιδιαίτερα δύσκολα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών -αναφέροντας χαρακτηριστικά, όσον αφορά τη Μεσσηνία, τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την ίδια ώρα σε Κακαλέτρι, Μελιγαλά και Μεσσήνη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση με το προσωπικό της να επιδεικνύει επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, ενώ εκθείασε και τη συμβολή των δυνάμεων των κατά τόπους δήμων, όπως και των εθελοντών.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας πύραρχος Κ. Θεοφιλόπουλος ενημέρωσε ότι στη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου -από την Πρωτομαγιά μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου- στη Μεσσηνία εκδηλώθηκαν 307 αγροδασικές πυρκαγιές, οι οποίες στο σύνολό τους αντιμετωπίστηκαν και κατασβέστηκαν την ίδια ημέρα της εκδήλωσής τους, με μόνες περιπτώσεις που αυτό συνέβη τη δεύτερη ημέρα τις φωτιές στη Χρυσοκελλαριά και το Κακαλέτρι.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο πνεύμα ομάδας που, όπως είπε, επικρατεί στην υπηρεσία και λειτούργησε ενισχυτικά για την εξαιρετική απόδοση των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού μας -όπως και του προσωπικού των δήμων, αλλά και των εθελοντών- προσθέτοντας ότι ο μόνος ευνοϊκός παράγοντας που βοήθησε την Πυροσβεστική στο έργο της ήταν η απουσία ισχυρών ανέμων στη Μεσσηνία, καθώς όλοι οι άλλοι παράγοντες (ξηρασία, ανομβρία, καύσωνας) καθιστούσαν δύσκολη την αποστολή των πυροσβεστών.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER