Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 17:50

Διαμαρτυρία για τις κλοπές εξοπλισμού καλλιεργειών στο Μπουρνιά

Γράφτηκε από την

Υστερα από την επικοινωνία που είχαμε στο γραφείο σας με την ομάδα παραγωγών της συνοικίας «Μπουρνιάς», και σας εκθέσαμε και προφορικά τις απόψεις μας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
Στην περιοχή ευθύνης του Α.Σ. έχουν τους τελευταίους μήνες ενταθεί οι κλοπές σε μηχανολογικό εξοπλισμό και καλωδιώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία των αντλιοστασίων.   Την περίοδο αυτή είναι τεράστιας σημασίας ζήτημα για του καλλιεργητές της πρώιμης πατάτας η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία των αρδευτικών δικτύων και αντλιοστασίων δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των καλλιεργειών τους από τον παγετό.
Συνεπώς όπως αντιλαμβάνεστε χωρίς αντιπαγετική προστασία θα δημιουργεί σημαντική και ανεπανόρθωτη ζημιά στις καλλιέργειες που δυστυχώς ούτε και οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ μπορούν να καλύψουν.
Επιπλέον μια σημαντική παραγωγή που είναι κατά κύριο λόγο εξαγώγιμη κινδυνεύει να εκλείψει με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Μεσσηνία.
Στην συγκεκριμένη περιοχή δραστηριοποιούνται με υπερπρώιμες εντατικές καλλιέργειες τουλάχιστον 350 μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, του οποίου έχω την τιμή να εκπροσωπώ. Ενδεικτικά αναφέρω την παραγωγή πατάτας  και κηπευτικών.
Σας παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε με δικές σας ενέργειες στο περιφερειακό συμβούλιο και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την προστασία της περιουσίας αλλά και του εισοδήματος των παραγωγών.


Μιχάλης Αντωνόπουλος
Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας