Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2018 13:14

21 συλλήψεις στη Μεσσηνία

21 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Συνολικά 21 άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την Πέμπτη στη Μεσσηνία. Μεταξύ τους και ένας 49χρονος Ελληνας φυγόποινος με καταγωγή από τη Μέλπεια.

Ο συλληφθείς καταδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Αθηνών σε 16 χρόνια κάθειρξη για 5 ληστείες, τις οποίες διέπραξε από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Αθήνα. Στη Μεσσηνία πάντως δεν ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μέλπεια επέστρεψε πρόσφατα και δεν έμενε εκεί πολύ καιρό.

 

Επίσης, στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ένας 52χρονος Ελληνας στην Κορώνη, κάτοικος της περιοχής και παλιός γνώριμος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε έρευνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών βρέθηκε με 9,8 γραμμάρια χασίς και ένα τσιγαριλίκι χασίς. Ο 52χρονος είχε συλληφθεί ξανά πέρυσι το Νοέμβριο με περισσότερα από 2 κιλά χασίς, και τότε κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση χασίς, αλλά μετά αποφυλακίστηκε. Εν τω μεταξύ είχε συλληφθεί και πιο παλιά, και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2013, και είχε καταδικαστεί ως μέλος συμμορίας για τη συμμετοχή του σε υδροπονική καλλιέργεια χασίς.

Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν ακόμη 3 Ελληνες τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή και ένας 19χρονος ομόφυλός τους για καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Καλαμάτας. Επίσης, 2 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 13 ακόμη αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Ν.Κ.