Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 13:44

Η Αγωνιστική Κίνηση για το Περιβάλλον "Μαντινεία" σχετικά με την πλημμύρα στον κάμπο του Μπέλμπερη

Γράφτηκε από την

Μόλις μιας μέρας βροχή χρειάστηκε για να πλημμυρίσει ο κάμπος του Μπέλμπερη του δήμου Τρίπολης, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία 100 χρόνια, που θυμούνται οι παλιότεροι.
Αναρωτιέται λοιπόν κανείς οι μέτοχοι της Βιοενεργειακής Α.Ε. δεν το γνώριζαν αυτό;
Ο κ. Μπουζαλάς έχει χοιροστάσιο στην περιοχή για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Η «Οικοφάρμα» του κ. Σπυρόπουλου δεν απέχει περισσότερο από 500μ. από την εν λόγω μονάδα. Το τυροκομείο του κ. Λάγκα, τόσο το παλιό όσο και το καινούριο είναι δίπλα στο έργο. Όσο για τον κ. Τρουπή, οι αμπελώνες του απέχουν μόλις 150μ. περίπου από το υπό ανέγερση εργοστάσιο και τα «Αγροεφόδια» περίπου 500μ.
Μήπως, όπως δεν γνώριζαν ότι χρειάζονται περιβαλλοντική μελέτη, τώρα μας πουν ότι δεν γνώριζαν πώς συμπεριφέρεται ο χείμαρρος; Μπορεί ποτέ να γίνει εκτροπή ή να μπαζωθεί αυτό το ρέμα, όπως θέλουν να το χαρακτηρίζουν;
Φαντάζεστε τι θα γίνεται όταν φέρουν τα απόβλητα σφαγείων, τυρόγαλα, κόπρανα χοιροτροφείων και άλλα «ευγενή υλικά»; Θα κολυμπούν διασχίζοντας όλον τον κάμπο Μπέλμπερη και Φτέρης, θα μπαίνουν σε όσα υπόγεια πλημμυρίζουν , θα μολύνουν τα πηγάδια και τις γεωτρήσεις, τους αγρούς και τα προϊόντα, ώσπου να καταλήξουν στις καταβόθρες Κανατά και Μπίκου εκβάλλοντας στον Αργολικό κόλπο.
Αυτό είναι το «έργο πνοής» που θα λύσει τα προβλήματα του περιβάλλοντος;
Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη και μάλιστα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές;
Υποτιμάτε την νοημοσύνη όλων όσοι στήριξαν τις επιχειρήσεις σας όλα αυτά τα χρόνια;
ΝΤΡΟΠΗ!!!
Περιμένουμε να δούμε ΠΟΙΟΣ θα εγκρίνει τη λειτουργία αυτού του ΑΙΣΧΟΥΣ!!!
Σας ενημερώνουμε ότι το ποτάμι υπερχειλίζει και κοπάζει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η οργή των κατοίκων όμως ξεχείλισε και δεν θα κοπάσει, αν οι αρμόδιοι φορείς δεν επιληφθούν άμεσα, προκειμένου να σταματήσει το έργο της ΝΤΡΟΠΗΣ, το έργο που προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε ευρωπαίου πολίτη!!!


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ