Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 14:58

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δεν θέλει το όνομα “Θ. Αγγελόπουλος”

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δεν θέλει το όνομα “Θ. Αγγελόπουλος”

Με επιστολή του στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας δηλώνει την αντίθεσή του στην τοποθέτηση πλάκας με την ονομασία «Θ. Αγγελόπουλος», στην είσοδο του αμφιθεάτρου του κτηρίου.

Την αντίθεσή τους δικαιολογούν λέγοντας ότι “η ονομασία του αμφιθεάτρου ως «Θ. Αγγελόπουλος» δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης μας” -αλλά “η ονομασία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί σε ένα από τα δεκάδες ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας”.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι “το κτήριο ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ είναι ουσιαστικά δικό μας γιατί έγινε με δικούς μας αγώνες και προσπάθειες, όπως επίσης με χρήματα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας που ως γνωστό προήρχοντο από εισφορές εργαζομένων, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η μπροστινή πλευρά του κτηρίου έχει διαμορφωθεί για να καλύπτει τις ανάγκες του ΕΕΚ”. Και συνεχίζει “ενώ στην άλλη πλευρά λειτουργούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, ούτε είναι τυχαίο ότι μπροστά στο κτήριο με μεγάλα γράμματα υπάρχει η επιγραφή «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας»”.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον ΟΑΕΔ Αθήνας και Καλαμάτας, κλείνει ως εξής: “Επιπλέον σας τονίζουμε ότι στη συνείδηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των πολιτών της πόλης μας το κτήριο αυτό καταγράφεται ως Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας”.