Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 17:58

Εξόρμηση στο Ανω Καρβέλι

Γράφτηκε από την
Εξόρμηση στο Ανω Καρβέλι

 

Πεζοπορία στην περιοχή του Ανω Καρβελίου-Προφήτη Ελισσαίου, στον Ταΰγετο, διοργανώνει αύριο Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η επιλογή της πορείας αποτελεί μια παραλλαγή του γνωστού μονοπατιού που συνδέει τα χωριά Κάτω και Ανω Καρβέλι, και μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε σε μερικά "άγνωστα" μέρη του βουνού σε σχετικά μικρή απόσταση από την Καλαμάτα».

Αφετηρία και τέρμα της διαδρομής θα είναι το Ανω Καρβέλι. Από εκεί οι πεζοπόροι θα ανέβουν στην κορφή του Προφήτη Ελισσαίου με το φερώνυμο εκκλησάκι και την εντυπωσιακή θέα. Στη συνέχεια, μέσω ενός απομονωμένου οροπεδίου στα νότια, θα επιστρέψουν από το καλντερίμι που έρχεται από το Κάτω Καρβέλι. Μετά την πεζοπορία σειρά έχει αποκριάτικο γλέντι στο Κάτω Καρβέλι, από το Σύλλογο Καρβελαίων.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι 2 και οι ώρες πορείας υπολογίζονται γύρω στις 5, ενώ η χιλιομετρική απόσταση είναι 7 χλμ. Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο). Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, στα γραφεία του ΟΣΚ κάθε βράδυ μετά τις 9 μ.μ., τηλ. 27210 97733 και 6976-830694.


NEWSLETTER