Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 09:02

Καλαμάτα: Διεκδικούν δεδουλευμένα 10 πρώην εργαζόμενοι στη Μαραθόλακκα

Καλαμάτα: Διεκδικούν δεδουλευμένα 10 πρώην εργαζόμενοι στη Μαραθόλακκα

 

 

Να πάρουν τα δεδουλευμένα, τα χρήματα για τα οποία εργάστηκαν στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου, στον προηγούμενο εργολάβο της προσωρινής διαχείρισης σκουπιδιών, ζητούν 10 εργαζόμενοι.

Και χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ξεκαθάρισαν ότι “δεν εμποδίζουμε κανέναν να αφήσει σκουπίδια στη Μαραθόλακκα. Είναι ψέμα ότι εμποδίζουμε”, όπως ισχυρίζεται ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση ο νέος ανάδοχος, η εταιρεία "Ηλέκτωρ".

Ο εργαζόμενος Αγκεν Ρουμένοφ είπε ότι “είμαστε απλήρωτοι, ούτε δώρο, ούτε επίδομα αδείας έχουμε πάρει”. Και διευκρίνισε πως πήραν δώρο Χριστουγέννων, έναντι, 200 ευρώ. Ενημέρωσε ότι “μισοί από μας πληρώθηκαν, 10 δεν έχουμε πληρωθεί. Εχουμε και παιδιά και δεν έχουμε τα χρήματα που δουλέψαμε”.

Για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να βοηθήσει, παρατήρησε ότι “δεν είμαστε εργαζόμενοι του δήμου. Αντιδήμαρχοι, όμως, μας έλεγαν, κάντε υπομονή, δουλέψτε για να μη βρομίσει η πόλη”. Ανέφερε πως “πήγαμε 3 φορές στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά έλειπε η διευθύντρια. Μας έλεγαν ότι είναι άρρωστη”.

Πληροφόρησε ότι “παλιότερα πληρωνόμαστε, καθυστερούσαμε, αλλά τα παίρναμε τα λεφτά μας” - και παρατήρησε: “Οι υπόλοιποι που πληρώθηκαν, υπέγραψαν χαρτί να μην πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Εμείς δεν υπογράψαμε. Και ο εργοδότης μας είπε ότι όποιος πάει στην Επιθεώρηση, δε θα του βάλω τα λεφτά”.

Επεσήμανε, ακόμα, τις άθλιες συνθήκες που εργάζονταν, με κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Στη συνέντευξη παρέστη και ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, που κατήγγειλε την εργοδοσία της εργολαβικής εταιρείας που έχει αναλάβει την διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα. Κατήγγειλε και τη στάση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας “που σφυρίζει αδιάφορα, ενώ έχει την ευθύνη για τη λειτουργία της Μαραθόλακκας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο δήμος μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους, παρακρατώντας χρήματα που προορίζονται για τον εργολάβο.

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα ζητεί “εδώ και τώρα οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε: Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Να ξαναλειτουργήσει ο χώρος και να επιστρέψουν στην δουλειά τους οι εργαζόμενοι. Να υπογραφούν για όλους τους εργαζόμενους νέες συμβάσεις με την νέα εταιρία που έχει αναλάβει το έργο. Να μην πεταχτούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο από την νέα εταιρία. Να τηρηθούν εδώ και τώρα όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας με παροχή ειδικού εξοπλισμού, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των εργαζομένων”.

Γ.Σ.