Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 18:56

Τρίπολη: Ένταση διαδηλωτών με την Αστυνομία έξω από το Αναπτυξιακό Συνέδριο (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Τρίπολη: Ένταση διαδηλωτών με την Αστυνομία έξω από το Αναπτυξιακό Συνέδριο (βίντεο-φωτογραφίες)

 

 

Εκρηκτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στους δρόμους γύρω από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης όπου λίγο αργότερα μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την Αστυνομία να ρίχνει και χημικά για να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας πραγματοποιήθηκαν δύο προσυγκεντρώσεις. Στην πλατεία Πετρινού συγκεντρώθηκαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και εργαζόμενοι στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ενώ στην πλατεία Αγίου Βασιλείου συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ.

Εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν στο Πνευματικό Κέντρο, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και εκεί ξεκίνησαν τα πρώτα επεισόδια. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να μετακινήσουν τα βανάκια της Αστυνομίας που είχαν κλείσει τον δρόμο, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς εκεί έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα. Δημιουργήθηκε αποπνικτική ατμόσφαιρα, και όταν η κατάσταση ηρέμησε κάπως οι διαδηλωτές κινήθηκαν δυτικά και προσπάθησαν να παρακάμψουν τις αστυνομικές δυνάμεις. Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως συνάντησαν κι άλλα αστυνομικά εμπόδια, ενώ σε νέα τους προσπάθεια να τα απωθήσουν η Αστυνομία απάντησε ξανά με χημικά - και η ατμόσφαιρα για περισσότερο από 10 λεπτά ήταν πολύ τεταμένη.

Ενταση σημειώθηκε επίσης 150 μέτρα περίπου από τον χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δημητρακοπούλου, που ήταν και το κοντινότερο σημείο στο οποίο κατάφεραν να πλησιάσουν οι διαδηλωτές σε σχέση με το Πνευματικό Κέντρο.

 

 

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

“Βία και χημικά ενάντια στους διαδηλωτές στην Τρίπολη” καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα με χθεσινή ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει επίσης:

“Πρωτοφανής έκφραση αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας στην Τρίπολη, όπου διεξάγεται το Περιφερειακό Συνέδριο παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Εκεί για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών της Πελοποννήσου ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και το ξεπούλημα της ΔΕΗ απέκλεισαν με σιδηρόφρακτες κλούβες το Πνευματικό Κέντρο για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές και επιτέθηκαν με ρίψη χημικών σε περιορισμένο χώρο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν δυσφορία και έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές. Η ΛΑΕ καταγγέλλει την βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία προκειμένου να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της εφαρμόζει κάθε μέσον αδιαφορώντας ακόμη και για την ίδια τη ζωή. Η βία όμως και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οργή, την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητα του λαού.

Ανατροπή τώρα”.

 


NEWSLETTER