Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 18:38

Καλαμάτα: Απατεώνες παριστάνουν μέλη του ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο”

Γράφτηκε από την

Με ανακοίνωσή τους τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο” ενημερώνουν το κοινό ότι υπάρχουν άτομα που εξαπατούν τον κόσμο στο όνομα του ΚΕΘΕΑ ή άλλων αναγνωρισμένων προγραμμάτων απεξάρτησης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι πρακτικές που χρησιμοποιούν αυτοί οι άνθρωποι, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα ή να ζητήσουν άλλες εξυπηρετήσεις, ποικίλλουν. Ενδεικτικά αναφέρουν τους εξής: «Οικονομική ενίσχυση των ατόμων, με τη δικαιολογία της προσπάθειας για απεξάρτηση σε θεραπευτικό πρόγραμμα εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία πολιτών. Πώληση περιοδικών ή άλλων προϊόντων. Χρησιμοποίηση μέσων μεταφοράς (π.χ. ταξί) με την αιτιολογία ότι παρακολουθούσαν ή παρακολουθούν το ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο”, εξαπατώντας τους επαγγελματίες».

Το ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" ενημερώνει ότι «οι υπηρεσίες απεξάρτησης στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ είναι δωρεάν. Η συμμετοχή των ατόμων στα προγράμματα είναι εθελοντική και μπορεί να μην ολοκληρωθεί. Το ΚΕΘΕΑ και τα άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν καταφεύγουν στις παραπάνω πρακτικές. Οι οικονομικές συναλλαγές του ΚΕΘΕΑ γίνονται κατόπιν θεσμοθετημένων διαδικασιών».

Για το λόγο αυτό, το Κέντρο εφιστά για μία ακόμα φορά την προσοχή του κοινού και των επαγγελματιών, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Οσοι θα ήθελαν να ενισχύσουν το έργο του μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 27210 89482 ή να επικοινωνούν μέσω της γραμμής βοήθειας 1145 (αστική χρέωση) ή του ιστότοπου www.kethea.gr ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@kethea-kyttaro.gr.