Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 14:25

Κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ στην Καλαμάτα από την ΠΑΣΕΒΕ

Γράφτηκε από την



Δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη από τις 8:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΕΕ αντιδρώντας στην φοροληστεία και απαιτώντας να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια των ΕΒΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Αντιστεκόμαστε στη νέα φοροεπιδρομή.
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες - Βιοτέχνες Μικροί Έμποροι - Αυτοκινητιστές - Συνταξιούχοι.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ) συνεχίζει και δυναμώνει την επίθεση, στους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Δεν τους έφτασαν τα προηγούμενα άγρια φορολογικά μέτρα, η μείωση αφορολόγητου, η έκτακτη εισφορά το τέλος επιτηδεύματος, η αύξηση του ΦΠΑ, το χαράτσι μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Η επίθεση Κυβέρνησης, Ε.Ε., Μονοπωλίων δεν έχει τελειωμό. Με τον νέο προϋπολογισμό, τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα αυξάνονται κατά 29%, ενώ τα έσοδα από επιχειρηματικούς ομίλους μειώνονται κατά 22%. Την ίδια στιγμή η φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ αυξάνεται κατά 53,5 %, ενώ η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων μειώνεται κατά 34,9%.
Είναι ξεκάθαρο. Προωθούν την παραπέρα εξαθλίωση των αυτοαπασχολούμενων, τους έχουν προγραμμένους, τους θεωρούν «διαρθρωτικό πρόβλημα».
Γι αυτό προετοιμάζουν:
• Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος στα 1.000€.
• Νέα αντικειμενικά κριτήρια.
• Τεκμήρια διαβίωσης.
Δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, η πτώση του τζίρου, η αναδουλειά που μας έφεραν στα όρια της χρεοκοπίας. Ζητάνε φόρους για εισοδήματα που δεν αποκτήσαμε ποτέ, ακόμα και από αυτούς που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, νομιμοποιούν πολιτικά, την κυβερνητική πολιτική. Γι αυτό τρέχουν στους κοινωνικούς διαλόγους. Για να βάλουν την υπογραφή τους, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να σώσουν ότι είναι δυνατόν. Μας εξαπατούν, θέλουν να μας αποκοιμίσουν.
Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν
πρόκειται να ανεχθούμε την καταδίκη μας, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν θα πτωχεύσουμε εμείς για να σωθούν τα χρέη του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν τρομοκρατούμαστε από την κινδυνολογία για την εκταμίευση κάθε δόσης. Τα έχουμε ξανακούσει. Οι ίδιοι που τα λένε αυτά, μας οδηγούν στην καταστροφή.
Λένε ψέματα, τα κόμματα του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου. Τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλίων κινδυνεύουν, αυτά προστατεύει και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ οδηγώντας τα λαϊκά στρώματα στην φτώχια και τη εξαθλίωση.
Είναι αδίστακτοι. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν βρουν μπροστά τους ένα οργανωμένο, αποφασισμένο λαϊκό κίνημα.
Μια επιλογή έχουμε. Να συσπειρωθούμε στα σωματεία, με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ, να εντείνουμε τους αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι πρέπει να τους δώσουμε την κατάλληλη απάντηση.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ 45% ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ :
Την Τετάρτη 25/1 συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην ΔΕΗ μαζί με την ΠΑΣΥ και το ΠΑΜΕ ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και τις αυξήσεις του Ηλεκτρικού ρεύματος.
Την Παρασκευή 27/1 ανοίγουμε τα διόδια στην Ασέα στις 3:00 μ.μ.