Σάββατο, 07 Απριλίου 2018 12:54

Το Μπίλιοβο γνώρισαν οι πεζοπόροι του Ευκλή

Γράφτηκε από την

Την Αθηναϊκή ομάδα ''Φύση και περιπέτεια'' φιλοξένησαν οι πεζοπόροι του Σ.Π.Ο.Κ. ''Ευκλής'' και την ξενάγησαν στο Καλντερίμι Μπίλιοβο της Μεσσηνιακής Μάνης, την Κυριακή 1 Απριλίου.

Η Α΄ αντιπρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου προσκάλεσε την ομάδα, δεδομένου ότι οι αρχηγοί της, Νίκος Βάρδας και Κατερίνα Καππάτου είναι φίλοι των καλαματιανών πεζοπόρων και είναι η 4η φορά που εξορμούν μαζί. Εκατόν τριάντα και πλέον λάτρεις της φύσης γνώρισαν το περίφημο Μπίλιοβο, το λιθόστρωτο καλντερίμι που συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα (300 μ. υψόμετρο) και Αλτομιρά (800 μ.) στην Μεσσηνιακή Μάνη, το οποίο χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ως μνημείο στο χώρο των Βαλκανίων. Η επιστροφή έγινε από το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου με κυκλική διαδρομή. Στα Σωτηριάνικα ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού είχε ετοιμάσει παραδοσιακά εδέσματα συνοδευόμενα από ντόπιο κρασί, ο χορός και το κέφι δεν άργησαν και η έντονη πεζοπορική ημέρα έκλεισε αργά το απόγευμα. Οι υπεύθυνοι των ομάδων ευχαρίστησαν θερμά τους καλαματιανούς οδηγούς - συντονιστές του Ευκλή: Κωνσταντίνο Κορομηλά, Αντζελα Τοτάκη και Διονύσιο Καλογερόπουλο.

Το πεζοπορικό και το ορειβατικό τμήμα του Ευκλή έχει έντονη δράση τον Απρίλιο. Εχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις: 15 Απριλίου εξόρμηση στον Βουραϊκό, πεζοπορία πάνω στις ράγες του οδοντωτού και επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο, 29 Απριλίου εξόρμηση στην Πολιανή, πεζοπορία έως τον Αγιο Νικήτα και ανάβαση στο βουνό των Αη Λιάδων στα 1362 μ. υψόμετρο.