Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 11:37

Τριφυλία: Φωτιά σε παράνομη χωματερή στο Αλιμάκι

Τριφυλία: Φωτιά σε παράνομη χωματερή στο Αλιμάκι

 

 

Φωτιά εκδηλώθηκε στην παράνομη χωματερή του Δήμου Τριφυλίας στην περιοχή Αλιμάκι το απόγευμα της Τετάρτης, η οποία έκαιγε και χθες.

Κάτοικοι των γύρω χωριών είναι ανάστατοι από την κατάσταση αυτή, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια γεγονότα. Οπως μάλιστα τονίζουν, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο αυτή την κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και έχει γίνει αποκατάσταση του προϋπάρχοντος ΧΑΔΑ στον συγκεκριμένο χώρο, ο δήμος έχει δημιουργήσει νέα χωματερή ακριβώς δίπλα και εκεί εναποθέτει όλα τα σκουπίδια του Δήμου Τριφυλίας και όχι μόνο της ΔΕ Κυπαρισσίας, όπως γινόταν παλιότερα, καθώς έχει κλείσει όλες τις υπόλοιπες χωματερές που υπήρχαν στο δήμο.

Κάτοικοι που επικοινώνησαν χθες μαζί μας, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας ότι ακόμη περιμένουν εκείνη τη συνάντηση που τους είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος εδώ και πολλούς μήνες, για να συζητήσουν το ζήτημα. Εξέφρασαν μάλιστα τους φόβους τους μήπως η φωτιά επεκταθεί και στον διπλανό αποκατεστημένο χώρο και καούν οι ειδικές μεμβράνες που έχουν τοποθετηθεί και όλο το έργο πάει στράφι. Φυσικά έντονη είναι η ανησυχία τους και για τους καπνούς που έχουν κατακλύσει την περιοχή μαζί και τα χωριά τους.

Το οξύμωρο είναι ότι από τη μία έχουμε αυτή την κατάσταση και από την άλλη χθες ο δήμος έστειλε δελτίο Τύπου για συμμετοχή στο πρόγραμμα “Let’s do it Greece”  σημειώνοντας ότι “ενώνουμε τις δυνάμεις μας στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση σε όλη την Ελλάδα, για να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα”.

Κ.Μπ.