Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 18:35

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας (βίντεο)

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας (βίντεο)

Διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας πραγματοποίησαν χθες λίγο μετά τις 11 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, αντιδρώντας στις κατασχέσεις που μπορούν να ξεκινήσουν οι δήμοι για χρέη από 500 ευρώ, από την 1η Μαΐου.

Επικρίνοντας δριμύτατα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την απόφασή της αυτή, το ΠΑΜΕ παρατηρεί πως “είναι επικίνδυνη απόφαση για την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, αφού οι κατασχέσεις σε Δημόσιο και δήμους ξεκινούν από τα 500 ευρώ! Τη στιγμή που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ και το 80% αυτών είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ, είναι καθαρό ποιος έχει μπει στο στόχαστρο”.

Εκτιμά ότι “η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν πρέπει να κρυφτεί πίσω από το γράμμα του νόμου. Αντίθετα, πρέπει να πάρει απόφαση αντίθεσης της στις παραπάνω αποφάσεις”.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=1OHwbXRrMpY}

Το ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν αγωνιστική θέση το αμέσως επόμενο διάστημα και να διεκδικήσουν: Με απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να απαλλαγούν από τους πλειστηριασμούς όσοι παίρνουν Κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, οι μακροχρόνια άνεργοι, τα Αμεα, οι πολύτεκνοι, και όσοι είναι καταγραμμένοι από τις κοινωνικές τους υπηρεσίες ως οικονομικά ανήμποροι και προσφεύγουν στις δομές φτώχειας των δήμων πχ κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, ιατρεία κλπ.