Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 08:36

Μάθημα φωτογραφίας από τον Γιώργο Δεπόλλα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Μάθημα φωτογραφίας από τον Γιώργο Δεπόλλα στην Καλαμάτα

Ο σημαντικός φωτογράφος και δάσκαλος Γιώργος Δεπόλλας μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου σε φίλους της φωτογραφικής τέχνης από την Καλαμάτα, την Αθήνα και τη Σπάρτη, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να τον ακούσουν στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Ρεξ".

Καλεσμένος της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, ο Γ. Δεπόλλας, με λόγο χειμαρρώδη και αφοπλιστική αμεσότητα, παρουσίασε αρκετά από τα έργα του εξηγώντας τις σκέψεις, τους στόχους, αλλά και τις δυσκολίες που κρύβονταν πίσω τους, στο φόντο της εκάστοτε εποχής και συγκυρίας.

Η προσπάθειά του αυτή, όπως εξήγησε ο ίδιος, έχει στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία ώστε να συνεχίσουν ν' ασχολούνται μαζί της, ακόμα κι αν δεν είναι σίγουροι για τη δουλειά τους.

Ο γνωστός φωτογράφος, ιδρυτικό μέλος του πρωτοποριακού τότε (και ίσως ακόμα) Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών, που άλλαξε τα πράγματα στη σύγχρονη ελληνική φωτογραφία επί μία 25ετία (1979-2004), παρουσίασε φωτογραφίες καλλιτεχνικές αλλά και εμπορικές, υποδεικνύοντας συγκλίσεις και αποκλίσεις μεταξύ τους.

Αλλωστε η νέα τεχνολογία θέτει καινούργιες προκλήσεις, και η φωτογραφία σηκώνει το γάντι για ν' ανταποκριθεί.

Π.Α.


NEWSLETTER