Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 13:52

Πρόσκληση συμμετοχής στο Video Art Festival Μηδέν

Γράφτηκε από την



Το Video Art Festival Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν εγκαίρως τις συμμετοχές τους για το επόμενο πρόγραμμα προβολών, το οποίο θα φιλοξενηθεί, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, σε δημόσιους χώρους και πλατείες στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2012.

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους δημιουργούς (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δεν υπάρχουν θεματικοί ή άλλοι περιορισμοί, με εξαίρεση τη διάρκεια του έργου, που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και έργων: 15 Μαρτίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου ή ηλεκτρονική αποστολή)

Στην 8η διοργάνωση του, το Festival Μηδέν εκτός από το γενικό κάλεσμα, που δεν έχει θεματικούς περιορισμούς, προτείνει και τις εξής θεματικές ενότητες:
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “99%”
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “2084”
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “(un)natural disaster”
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “You and i”
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “Celebrating”

Το Festival Μηδέν απευθύνει και φέτος ειδικό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που κατάγονται, έχουν ζήσει ή έχουν οποιαδήποτε σχέση αγάπης-μίσους με την Καλαμάτα να στείλουν έργα τους για τη σταθερή πλέον ενότητα με τίτλο “Local Calling!”. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας και να αναδειχθεί ένα πολύμορφο καλλιτεχνικό δυναμικό που έχει ως αφετηρία την Καλαμάτα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλούμε να προωθήσετε αυτή την πληροφορία σε καλλιτέχνες που θεωρείτε ότι το έργο τους ταιριάζει σε αυτές τις κατηγορίες.


Από την Οργανωτική Επιτροπή