Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 08:44

Κίνδυνος κατάρρευσης διατηρητέου στη Μεσσήνη

Κίνδυνος κατάρρευσης διατηρητέου στη Μεσσήνη

 

Κίνδυνος κατάρρευσης υπάρχει για το διατηρητέο κτήριο στη συμβολή των οδών Καπετάν Κρόμπα και Πολυτεχνείου στη Μεσσήνη, όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Γιώργο Αθανασόπουλο - ο οποίος έκανε λόγο για κομμάτια που πέφτουν στο δρόμο.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης γνωστοποίησε ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει τον αποχαρακτηρισμό του εν λόγω κτηρίου, ενώ με παρεμβάσεις της προς το υπουργείο Πολιτισμού και το αρμόδιο συμβούλιο προσπάθησε να πείσει το ΥΠΠΟ να άρει τον χαρακτηρισμό, κάτι που όμως δεν επιτεύχθηκε τελικά.

“Το κτήριο είναι ιδιωτικό, η όποια βλάβη προκύψει σε τρίτον βαρύνει τους ιδιοκτήτες του” συνέχισε ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας ότι πλέον οι ιδιοκτήτες ζητούν από τον δήμο να συνδράμει στον αποχαρακτηρισμό του κτηρίου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος έχει βρει μελετητές που μπορούν να αναλάβουν να στοιχειοθετήσουν τον αποχαρακτηρισμό, ωστόσο η πληρωμή τους δεν είναι δυνατόν να γίνει από τον δήμο, πέρα από το γεγονός ότι -όπως είπε ο Γ. Τσώνης- “η πιθανότητα να άρει το υπουργείο τον χαρακτηρισμό είναι μικρότερη από 5%”.

Β.Γ.Μ.