Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 11:05

Διαμαρτυρία για πινακίδες σήμανσης στη Μάνη

Διαμαρτυρία για πινακίδες σήμανσης στη Μάνη

Διαμαρτυρία από τη Μάνη κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έφθασε στην “Ε”, για τις πινακίδες σήμανσης στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο της περιοχής και για την κατασκευή πεζοδρομίου - πεζογέφυρας έξω από το Γυμνάσιο Καρδαμύλης, προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές που κινδυνεύουν.

Η διαμαρτυρία προέρχεται από τη γιατρό Σοφία Χριστοφιλοπούλου πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καρδαμύλης. Παρατηρεί ότι “οι πινακίδες του οδικού δικτύου Καρδαμύλης - Αγίου Νικολάου βρίσκονται σε κακή κατάσταση, αδυνατούν να προειδοποιήσουν τους διερχόμενους οδηγούς, με συνέπεια μεγάλο κίνδυνο για δημιουργία σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος. Κι επιπλέον είναι και πολύ απογοητευτική η οπτική εικόνα που δείχνουν στους πολλούς επισκέπτες τουρίστες της όμορφης περιοχής μας”.

Αναφέρει ότι ο σύζυγός της Ευάγγελος Κατσουλέας, εκπρόσωπος του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”, επικοινώνησε στις 19 Απριλίου με το διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, “έλαβε πολλές υποσχέσεις με περισσή ευγένεια, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έγινε στην πράξη”.

Ακόμα, επισημαίνει ότι “η Περιφέρεια διά στόματος της κ. Νικολάκου είχε, επίσης, υποσχεθεί προ 8μηνου ότι θα φρόντιζε άμεσα και για τη δημιουργία πεζοδρομίου και πεζογέφυρας για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Καρδαμύλης, κατόπιν διαμαρτυριών γονέων, μιας και τα παιδιά μας εδώ και χρόνια αναγκάζονται να βαδίζουν μέσα στον κεντρικό δρόμο”. Συμπληρώνει πως “υπάρχουν παράπονα και καταγγελίες ανήσυχων γονέων, αλλά και οδηγών προς το Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου, όπου αναφέρονται περιστατικά παρ’ ολίγον ατυχήματος μαθητών μπροστά από το σχολείο, αλλά και πάνω στη στενή γέφυρα, την οποία αναγκάζονται να διασχίζουν για να μεταβούν στο σχολείο”.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου σημειώνει ότι “η Περιφέρεια πρέπει να κινηθεί γρήγορα τώρα που είναι καλοκαίρι, ώστε να κατασκευασθούν πεζοδρόμιο και πεζογέφυρα για την ασφάλεια των μαθητών. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε οι γονείς και οι κάτοικοι της Καρδαμύλης να κινητοποιηθούμε δυναμικά από Σεπτέμβριο”.