Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 09:16

Λίγες ημέρες πριν μπει αστικό για Μαντίνεια: Διαμαρτυρίες για τη συγκοινωνία για Κιτριές

Γράφτηκε από τον

Αλλαγές στην υπεραστική συγκοινωνιακή σύνδεση της Μικρής Μαντίνειας και της Αβίας θα σημειωθούν με αφορμή την επικείμενη επέκταση της αστικής γραμμής προς το ανατολικό παραλιακό μέτωπο του Δήμου Καλαμάτας.

Ηδη πάντως η μεταβατική περίοδος ξεκίνησε με παράπονα από πολίτες, καθώς τροποποιήθηκαν τα υπεραστικά δρομολόγια χωρίς να έχουν ξεκινήσει ακόμα τα αντίστοιχα αστικά προς την περιοχή.

Οπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην “Ε” ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Νικήτας Μπούρας, τα δρομολόγια από Καλαμάτα προς Κιτριές και Μεγάλη Μαντίνεια θα γίνονται πλέον 3 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή) από δύο φορές την ημέρα (6:40 π.μ. και 2 μ.μ.). Πρώτη στάση από την Καλαμάτα θα είναι πλέον στο Αρχοντικό Αβίας, καθώς μέχρι εκεί η περιοχή θα εξυπηρετείται από τη νέα γραμμή 7 του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας.

Αναφορικά με τη λειτουργία της γραμμής αυτής, που θα εξυπηρετεί την περιοχή από το ξενοδοχείο “Φιλοξένια” μέχρι και τη Μικρή Μαντίνεια ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας Θανάσης Πατικόπουλος μιλώντας στην “Ε” σημείωσε ότι από την πλευρά της εταιρείας όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, εντούτοις απομένει η έγκριση δρομολογίων και στάσεων στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και η επικύρωσή της από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι η γραμμή 7 θα ξεκινήσει επιτέλους εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Τις προηγούμενες ημέρες πάντως στελέχη του Τμήματος Συγκοινωνιών του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησαν αυτοψία για τον ακριβή προσδιορισμό των στάσεων, ώστε όχι μόνο να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών αλλά και να μην προκαλούνται ζητήματα στην κυκλοφορία και των υπόλοιπων οχημάτων.

Δ.Πλ.