Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 15:16

Δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας και της ΓΣΕΕ οργανώνεται την Παρασκευή 13 Ιουλίου (6 μ.μ.) στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

Παράλληλα το πρωί της ίδιας ημέρας θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης, ενώ θα ακολουθήσει τιμητική βράβευση παλιών συνδικαλιστών και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και της Μαρίας Φαραντούρη στο λιμάνι της Καλαμάτας

Οσον αφορά την ενημέρωση και τις δωρεάν συμβουλές, θα παρέχονται από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα από εξειδικευμένους νομικούς και συμβούλους του ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Θα απαντούν εντελώς δωρεάν σε προσωπικά ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων, σχετικά με:

Α. Το συνταξιοδοτικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, κ.ά.) (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κ.λπ.).

Β. Τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κ.λπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.) και

Γ. Ζητήματα απασχόλησης (προγράμματα απασχόλησης, προγράμματα κατάρτισης, προκηρύξεις ΑΣΕΠ, βιογραφικό, συνέντευξη κ.λπ.).

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον συντονιστή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου Αθανάσιο Παπαδολιά, τηλ. 2710 226146 και στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 90411.