Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 14:07

Διανεμήθηκαν 1.000 πάνινες τσάντες στη λαϊκή της Καλαμάτας

 

 

Ανάρπαστες έγιναν το πρωί του Σαββάτου 1.000 πάνινες - οικολογικές τσάντες που μοίρασε στον κόσμο η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, σε συνεργασία με το “Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”.

Η ΚΑΚ συμμετείχε με τη συμβολική αυτή δράση στο παγκόσμιο μήνυμα κατά της πλαστικής σακούλας και ο πρόεδρός της Γιάννης Μπάκας επεσήμανε: “Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η γη δεν αντέχει άλλο πλαστικό!
Η πλαστική σακούλα είναι μια βραδυφλεγής βόμβα για το οικοσύστημά μας”. Τη δράση συνέδραμε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Παράλληλα, το Σάββατο ξεκίνησε η ελεγχόμενη δωρεάν (1,5 ώρας) στάθμευση και στο νότιο πάρκινγκ της ΚΑΚ (από την αφετηρία του αστικού έως την αρχή της Αγοράς), η οποία θα εφαρμόζεται κάθε Σάββατο. Στην περιοχή βρίσκονταν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας που ενημέρωναν τους πελάτες της Αγοράς, οι οποίοι στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Πετρόπουλος παρατήρησε ότι ο κόσμος έδειξε κατανόηση και αποδέχθηκε την επέκταση της ελεγχόμενης δωρεάν στάθμευσης στην ΚΑΚ.

Το μέτρο αυτό που υλοποιείται ήδη κάθε Σάββατο στο βόρειο πάρκινγκ, από την 1η Σεπτεμβρίου προβλέπεται να εφαρμοστεί και στη νότια πλευρά του νότιου πάρκινγκ κάτω από την αφετηρία του αστικού.

Γ.Σ.