Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 15:44

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Αστικού σε Βέργα και Μικρή Μαντίνεια

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Αστικού σε Βέργα και Μικρή Μαντίνεια

 

Ξεκίνησαν χθες τα δρομολόγια στη γραμμή 7 του Αστικού ΚΤΕΛ, από το “Φιλοξένια” προς Παραλία Βέργας και Μικρή Μαντίνεια.

Το πρώτο λεωφορείο προς Μαντίνεια αναχωρεί από το “Φιλοξένια” στις 6.50 το πρωί και τα επόμενα δρομολόγια εκτελούνται από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 10.30, ανά μία ώρα.

Από Μικρή Μαντίνεια, το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει στις 7.10 το πρωί, ενώ στη συνέχεια τα δρομολόγια εκτελούνται από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 το βράδυ, ανά μία ώρα.

Στα πρώτα δρομολόγια το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος της Μικρής Μαντίνειας Στέλιος Λιακέας, ο οποίος σημείωσε ότι η περιοχή ήθελε χρόνια την εξυπηρέτησή της από το Αστικό - και κάλεσε τους συγχωριανούς του και όλους τους Καλαματιανούς να στηρίξουν τη γραμμή.

Οι πρώτοι επιβάτες ήταν εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι της Μικρής Μαντίνειας που μπορούν πλέον με ένα εισιτήριο να πάνε στις δουλειές τους, σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, και να επιστρέψουν χωρίς να περιμένουν πολλή ώρα το λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η γραμμή 7 θα έχει ανταπόκριση στο “Φιλοξένια” με όλες τις άλλες γραμμές του Αστικού: την 1 (Παραλία - Καλαμάτα), τη 2 (Νοσοκομείο - Ασυλο Ανιάτων) και τις γραμμές προς Λέικα και Κορδία.

Ο επιβάτης με ένα εισιτήριο (1,20 ευρώ το κανονικό, 1,30 το επιβαρυμένο που αγοράζεται μέσα στο λεωφορείο, και 60 λεπτά το μισό), μπορεί να πάει από τα Λέικα, το Νοσοκομείο και άλλες περιοχές της Καλαμάτας στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια.

Γ.Σ.