Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 09:46

Αντιδρά το ΠΑΜΕ για την εορταστική φιέστα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (βίντεο)

Αντιδρά το ΠΑΜΕ για την εορταστική φιέστα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (βίντεο)

 

 

Την αντίδρασή τους στην αυριανή εορταστική φιέστα της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας εκφράζουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου σημείωσαν ότι «η εργατική τάξη κάνει τα δικά της γενέθλια. Αυτά είναι η συνέχεια των αγώνων, η προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος, για την καλύτερη λειτουργία των σωματείων. Αυτή είναι η δική μας γιορτή. Οι καλοπληρωμένες φιέστες που οργανώνουν οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και του Ε.Κ. Καλαμάτας απορρίπτονται».

Τη συνέντευξη παραχώρησαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Ε.Κ. Καλαμάτας Μπάμπης Λαζαρακόπουλος.

Στη συνέντευξη κατέθεσαν κοινή δήλωση πρώην μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και άλλων συνδικαλιστών που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Η πραγματικότητα και τα γεγονότα από την ίδρυση της ΓΣΕΕ μέχρι σήμερα αποδεικνύουν ότι τα 100 χρόνια ύπαρξης της ΓΣΕΕ, είναι 100 χρόνια σκληρής αναμέτρησης ανάμεσα σε δύο γραμμές που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν μέσα στο εργατικό κίνημα.

Από τη μία είναι η γραμμή που με αφετηρία τη λογική του εφικτού, της ταξικής συνεργασίας και των κοινωνικών διαλόγων, καταλήγει στην υπεράσπιση της εργοδοσίας, του κράτους και των αντιλαϊκών μέτρων των εκάστοτε κυβερνήσεων. Από την άλλη, η γραμμή που αποβλέπει στην οργάνωση των εργαζομένων και στην πάλη για τις πραγματικές τους ανάγκες με τελικό σκοπό την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, έκφραση που ακόμη και σήμερα υπάρχει στο καταστατικό της ΓΣΕΕ!

Κατά τη γνώμη μας λοιπόν, οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ, όσοι υπήρξαν μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού κέντρου Καλαμάτας, όλοι οι συνδικαλιστές, δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους αλλά κρίνονται με βάση αυτό το διαχωρισμό. Το να τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι, ουσιαστικά έχει σκοπό στην καλύτερη περίπτωση να αθωώσει αυτούς που πήγαν κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων. Σήμερα, υπάρχουν συνδικαλιστές και σωματεία που μπαίνουν μπροστά και οργανώνουν τον αγώνα για τη ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις. Αντίθετα, η πλειοψηφία της διοίκησης του Ε.Κ. Καλαμάτας πανηγυρίζει για την κατάπτυστη σύμβαση των 586 ευρώ που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, βάζει εμπόδια στη λειτουργία των σωματείων βάζοντας ωράριο στο κτήριο του ΕΚ, ενώ όταν η κυβέρνηση περνούσε νόμο που περιόριζε το δικαίωμα στην απεργία, δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση!

Με τη στάση τους στηρίζουν τα όργια νοθείας που οργανώνονται από "συνδικαλιστές" τύπου Καραγεωργόπουλου. Φτάσαν στο σημείο να μην καταδικάζουν ούτε στα λόγια τον κ. Καραγεωργόπουλο, που είναι ταυτόχρονα και αφεντικό και "εκπρόσωπος των εργαζομένων", ως είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ».

Ως Υ.Γ. το ΠΑΜΕ παρατηρεί: «Τόση έγνοια που έχει δείξει η πλειοψηφία της διοίκησης του εργατικού κέντρου για τη διοργάνωση αυτής της "γιορτής", δεν είδαμε να τη δείχνει για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, τις απληρωσιές, τις απολύσεις, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Η κατρακύλα τους είναι τέτοια που καλούν να "γιορτάσουν" μαζί τους μέχρι και τον κ. Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργό, που ψήφισε το 2ο μνημόνιο. Θέλουν πέρα από τη χάρη του κυβερνητικού συνδικαλιστή που την έχουν κερδίσει με το σπαθί τους όλα αυτά τα χρόνια, να έχουν και μια φωτογραφία μαζί με αυτούς που ευθύνονται για την πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι να τους αφήσουν μόνους στις "γιορτές" τους και να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια τους, μέσα από τα συνδικάτα τους, αλλάζοντας τους συσχετισμούς».

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι: Πέτρος Τσαπραλής, πρώην πρόεδρος του ΕΚΚ. Μπάμπης Λαζαρακόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος του ΕΚΚ. Γιάννης Λυριτζής, πρώην γραμματέας του ΕΚΚ. Γιάννης Χιώτης, πρώην ταμίας του ΕΚΚ Κατσαμπάνης Παναγιώτης, πρώην μέλος της διοίκησης του ΕΚ. Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας. Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του συνδικάτου υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα  Μεσσηνίας. Δημήτρης Κωστόπουλος, πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Μεσσηνίας. Μαρία Βουκελάτου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας. Ντίνα Στραβάκου, πρόεδρος συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού και ξενοδοχείων Μεσσηνίας. Θανάσης Αθανασόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=7lPc5Wf-oIA}