Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 19:32

Εκδήλωση στο μνημείο μάχης της Αγορέλιτσας

Γράφτηκε από την

Τιμητική εκδήλωση στο μνημείο της μάχης της Αγορέλιτσας οργανώνει την Κυριακή το ΚΚΕ Μεσσηνίας. Θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. με κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών στο γεφύρι του Μανούσου, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία στον Πύργο Τριφυλίας από τον Σαράντο Κουκούμη.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας: "Η εκδήλωση γίνεται προς τιμήν των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, σε σκληρή μάχη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Είχε προηγηθεί ενέδρα σε γερμανική φάλαγγα, η οποία ξεκίνησε από την Πύλο με προορισμό την Κυπαρισσία. Ηταν μία από τις πολλές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες στη Μεσσηνία".

Και συνεχίζει: "Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι η καλύτερη απάντηση στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που το βράδυ 2 προς 3 Ιούλη βεβήλωσαν το μνημείο, αλλά και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη στάση της απέναντι στους χρυσαυγίτες. Αφού με ευθύνη της καθυστερεί αδικαιολόγητα η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα τους αθωώνει με την κοινή παρουσία υπουργών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εκδηλώσεις".

Για την εκδήλωση θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την Καλαμάτα (8:30 π.μ. από την πλατεία Υπαπαντής).