Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 18:07

Πυξίδα: Μια ιδέα του Βασίλη Κοντοζαμάνη για την Αρκαδία

Γράφτηκε από την
Πυξίδα: Μια ιδέα του Βασίλη Κοντοζαμάνη για την Αρκαδία



Σε μια εποχή όπου η ανασφάλεια, η αγωνία και ο φόβος για την επόμενη μέρα είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοινώνει την λειτουργία της Πυξίδας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία μέσω των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει, των δράσεων που θα αναπτύξει και του ανοιχτού διαλόγου που θα προκαλέσει έχει ως στόχο να καταστήσει την Αρκαδία ένα ισχυρό όνομα και να στρέψει την ανάπτυξή της προς τέσσερις κατευθύνσεις:
Πρώτον, στην αξιοποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων. Η ανάδειξη της τοπικής γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και των αντίστοιχων προϊόντων, μπορούν να επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Με την κατάλληλη εμπορική ονομασία προέλευσης τα προϊόντα του τόπου μας μπορούν να αποτελέσουν τα σύγχρονα εμπορικά σήματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας μας.
Δεύτερον, επένδυση στον τουρισμό. H Αρκαδία μπορεί να αποτελέσει προορισμό πρώτης επιλογής για κάθε μορφή τουρισμού (ιατρικός τουρισμός, θρησκευτικός κλπ).
Τρίτον, να αναδείξουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά. Να μπολιάσουμε τον πολιτισμό με την τουριστική ανάπτυξη. Να συνδέσουμε το μέλλον με την παράδοση του τόπου μας μέσα από την οποία αντλούμε δύναμη, κύρος και υπερηφάνεια. Να πρωτοστατήσει η παράδοση στην ενίσχυση της τοπικής και εθνικής μας ταυτότητας. Της ταυτότητάς μας ως Αρκάδες, της ταυτότητάς μας ως Έλληνες, της ταυτότητας που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι πληγωμένη και κατακερματισμένη.
Τέταρτον, να δώσουμε έμφαση στην πράσινη επιχειρηματικότητα. Να στραφούμε σε επιχειρηματικές δράσεις και να ωθήσουμε τον καθένα να πιστέψει και να επενδύσει σε έναν νέο τομέα οικονομικής δραστηριότητας που ανθεί παγκοσμίως. Πράσινη επιχειρηματικότητα δεν είναι μόνο τα φωτοβολταϊκά ή οι ανεμογεννήτριες. Είναι μία σοβαρή υπόθεση που αφορά στον προσανατολισμό σχεδόν κάθε τομέα της παραγωγής και των υπηρεσιών σε πρακτικές που ενσωματώνουν την τεχνολογική πρόοδο προς όφελος του περιβάλλοντος κατά την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Πυξίδας και του διαδικτυακού της χώρου www.pyxida-arcadia.gr έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Πυξίδα είναι μια πρωτοβουλία για να σκεφθούμε διαφορετικά. Να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. Δημιουργήθηκε για να δώσει λόγο και βήμα στις τοπικές κοινότητες του τόπου μας, αλλά και σε προσωπικότητες οι οποίες επιθυμούν η Αρκαδία να σχεδιάσει και να αναδείξει τη δική της διακριτή ταυτότητα.
Στόχος της Πυξίδας είναι ο τόπος μας να αποκτήσει και πάλι τη δική του διακριτή ταυτότητα. Να κάνουμε την Αρκαδία ένα ισχυρό όνομα. Να προσελκύσουμε επενδύσεις σε τομείς όπως είναι τα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα, η πράσινη επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και σε ότι άλλο διαθέτουμε ως ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα.
Είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για την έξοδο από την κρίση, με στόχο και μεγάλο ζητούμενο την εθνική επιβίωση. Είναι στο χέρι μας να πιστέψουμε επιτέλους στις δικές μας δυνάμεις!



Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πολιτική και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (MSc) στο Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο ALBA. Επίσης, παρακολούθησε εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια για στελέχη στο INSEAD (Ηγεσία στην Υγεία) και στο Πανεπιστήμιο του York (Κοινωνικο-οικονομική αξιολόγηση των φαρμάκων).
Έχει   εργαστεί, ως επιστημονικός   συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Συστημάτων Υγείας) και του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης διετέλεσε υπεύθυνος Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών από το 1999 έως το 2004.
Από το 2004 ώς το 2008 υπήρξε αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και από το 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2009 Πρόεδρος του ίδιου Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές, όπως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Φαρμακευτικό Φόρουμ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας και στις περιφερειακές εκλογές του 2010 υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος». Σήμερα διευθύνει την εταιρεία συμβούλων CONSILIUM-BC.


Από το Γραφείο Τύπου του Βασ. Κοντοζαμάνη


NEWSLETTER