Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 17:54

Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ: Απαξιώνεται ο βιολογικός καθαρισμός Καλαμάτας

Γράφτηκε από την



Σας ενημερώνουμε ό,τι οι βάρδιες για το Βιολογικό Καθαρισμό δεν γίνονται με νόμιμο και ασφαλή τρόπο , τόσο για τη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεών του όσο  και για την ασφάλεια των εργαζομένων. Η μη ασφάλεια στον τρόπο λειτουργίας  δεν εξασφαλίζει την ποιότητα της διάθεσης των καθαρών λυμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον  και για την προστασία του Μεσσηνιακού κόλπου.
Το κατεπείγον έγγραφο με αρ. πρωτ. 809/21.2.2012 ,του υπεύθυνου της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Η κοροϊδία έχει και τα όρια της . Έπεσαν οι μάσκες.
Απαξιώνεται ο Βιολογικός  με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του.
Είμαστε αποφασισμένοι . Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει περιουσία του εργαζόμενου Λαού.
9.509.157,54 ευρώ αναφέρονται στον ισολογισμό του 2008 για αποτίμηση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού (σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών λογιστών).
Η απαξίωση της εργασίας μέσα από τις περικοπές σε ειδικευμένο προσωπικό που εδώ και καιρό εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή, ακολουθώντας τυφλά και χωρίς διαμαρτυρίες τις οδηγίες της  τρόικας και της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ –ΝΔ, οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Ύδρευσης – Αποχέτευσης.    
Η συντήρηση των δικτύων έχει ανατεθεί ήδη σε εργολάβους, μετά την εφαρμογή του   μνημονίου και την κατάργηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας.
Καλούμε την  Δημοτική Αρχή ,να αναλάβει τις ευθύνες της.
Άμεσα διεκδικώντας και αγνοώντας  τις οδηγίες της Κυβέρνησης του Κεφαλαίου και του ξεπουλήματος των πάντων, την καλούμε να προβεί σε ενέργειες πρόσληψης μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των βαρδιών και της συντήρησης του Βιολογικού.
Σας γνωρίζουμε ότι σαν ένδειξη διαμαρτυρίας προειδοποιητικά θα κλείσουμε την πόρτα της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ
Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ  ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ

Ομόφωνα  το  Δ.Σ.  του Σωματείου
και οι εργαζόμενοι στο Βιολογικό Καθαρισμό


NEWSLETTER