Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 15:46

Πεζοπορία στη Νέδα

Αυτό το Σάββατο θα γίνει η καθιερωμένη πεζοπορία στη Νέδα (λίγες μέρες αργότερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω των τραγικών γεγονότων με τις πυρκαγιές) και με τη λήξη θα ακολουθήσει συζήτηση για την πρόληψη καταστροφών, την προστασία από φυσικά φαινόμενα της Νέδας και των παραποτάμιων χωριών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αυλώνα Σάββατο 4 Αυγούστου 26η Πεζοπορική Διαδρομή στη Νέδα «Σωτήρης Λαμπρόπουλος», στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας: η αναχώρηση θα γίνει από το γήπεδο της Αυλώνας, με  αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας (καινούριο γεφύρι). Ακολουθεί πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8  χλμ. περίπου, στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα. Το πρόγραμμα στη συνέχεια έχει πορεία για τους καταρράχτες, μπάνιο, κάθοδο με σκοινί στην είσοδο του στομίου, διάσχιση της σήραγγας μήκους 80 μ., περπάτημα στις όχθες του ποταμού. Το τέλος της διαδρομής θα είναι στις 6.30 - 7 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στην Αυλώνα (στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων). Στην πέτρινη πλατεία θα γίνει συζήτηση και θα υπάρχει δωρεάν φαγητό και μουσική.    

Στην ασφαλή διάβαση βοηθούν οι Σαμαρείτες του ΕΕΣ. Η διαδρομή απαιτεί προσοχή, βαθμός δυσκολίας (++). Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα να έχουν μαγιό - σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις οδηγίες των οδηγών. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6932-317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977-191331(Γιάννης Χριστόπουλος), 6944-285208 ( Γιώργος Τσακανίκας) και στο Δήμο Τριφυλίας.