Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 16:04

Εξόρμηση του Ευκλή στο Φαράγγι των Μύλων Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Σαράντα οκτώ μέλη και φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' εξόρμησαν στον γειτονικό μας Νομό στην Λακωνία, στην αγκαλιά του Ταΰγετου, για να γνωρίσουν και να κατέβουν το Φαράγγι των Μύλων.

Η ανακοίνωση του συλλόγου περιγράφει την εμπειρία: “Το κατηφορικό, καταπληκτικό μονοπάτι που ακολούθησαν, ξεκινά από το Γεωργίτσι, ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 970 μ. που επεκτείνεται στην βορειοδυτική πλευρά του Ταΰγετου, και κατάληξαν στο χωριό Καστόρι. Στην διαδρομή τους συνάντησαν έλατα, πλατάνια και καστανιές, δεδομένου ότι η περιοχή έχει πολλά τρεχούμενα νερά.

Επίσης θαύμασαν το παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς και πολλούς ερειπωμένους νερόμυλους.

Τέλος πήραν το μονοπάτι παράλληλα με τον ποταμό Κάστορα, το οποίο τους οδήγησε στην γέφυρα του Καστορίου και από κει στο Μαρμαρογέφυρο, ένα πέτρινο μονότοξο γεφύρι.

Η μέρα των πεζοπόρων έκλεισε με φαγοπότι, γλέντι και χορούς κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στην πλατεία του Γεωργιτσίου ή όπως αλλιώς λένε το χωριό ''Μπαλκόνι του Ταΰγετου'', μέχρι αργά το απόγευμα”.

Η αντιπρόεδρος και έφορος δημοσίων σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου, η οποία συμμετείχε στην εξόρμηση, σε δήλωσή της τόνισε, ότι ευχαριστεί θερμά όλους τους πεζοπόρους και ιδιαίτερα την συντονίστρια Άντζελα Τοτάκη.

Επίσης συχνά επισημαίνει ότι : ''Ο Ευκλής είναι μια μεγάλη, ζεστή οικογένεια''.