Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 15:06

Συνάντηση Μπέζου με τρίτεκνους της Μεσσηνίας



Τα προβλήματα των τρίτεκνων της Μεσσηνίας, όσον αφορά θέματα παροχής υπηρεσιών υγείας, συζήτησε χθες το πρωί αντιπροσωπεία του συλλόγου τους με το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο, τον οποίον επισκέφτηκε στο γραφείο του.
Μεταξύ άλλων ζητημάτων που τέθηκαν, ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς ανέφερε το θέμα των υποδομών, αλλά και της στελέχωσης των Κέντρων Υγείας Μελιγαλά, Αγίου Νικολάου και Μεσσήνης.
Σημείωσε επίσης την έλλειψη ασθενοφόρου στην περιοχή της Κορώνης στη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και την μη αξιοποίηση του ασθενοφόρου που διαθέτει ο Δήμος Μεσσήνης - προτείνοντας να συνεργαστεί ο δήμος με το νοσοκομείο, προκειμένου αυτό να παράσχει οδηγό ώστε το συγκεκριμένο όχημα να εξυπηρετεί την περιοχή του εν λόγω δήμου.
Ακόμα, ο Χρ. Κορομηλάς ζήτησε από το Γ. Μπέζο να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας Μελιγαλά και Αγίου Νικολάου με ειδικότητες γιατρών που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν. Παράλληλα, διατύπωσε το αίτημα να διαθέσει το νοσοκομείο έναν παιδίατρο, ο οποίος σε χώρο του παλιού νοσοκομείου Καλαμάτας θα εξυπηρετεί τις ανάγκες για εξετάσεις - λόγω του προβλήματος που δημιουργεί η ύπαρξη μόνο ενός παιδιάτρου συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ.
Από την πλευρά του ο Γ. Μπέζος ενημέρωσε το σύλλογο για την εξέλιξη του επιχειρηματικού σχεδιασμού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σχετικά με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ και την έναρξη έργων που αφορούν Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Παράλληλα τόνισε ότι επιδιώκει να έχει συνεργασία με τους φορείς της μεσσηνιακής κοινωνίας.
Τον Χρ. Κορομηλά συνόδευαν στη χθεσινή του επίσκεψη η Γρηγορία Δημητρακοπούλου (γενική γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων), Καλλιόπη Αργυροπούλου (γραμματέας Οργανωτικού), καθώς επίσης οι Ευσταθία Μαυροειδέα και Μαρία Μεϊμετέα από τη Δυτική Μάνη, η Ασπασία Δρίτσα από την Κορώνη και η Δήμητρα Δελλή από τον Μελιγαλά.
Β.Γ.Μ.