Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 13:13

Οι «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» δεν έχουν ακόμα τελειώσει...

Οι «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» δεν έχουν ακόμα τελειώσει...

Νέα συνέχεια για τα όσα συνέβησαν στην τελευταία παράσταση του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» δίνεται με χθεσινή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ).

Σε αυτή αναφέρεται:

«Επειδή η πρόσφατη απαξίωση στο πρόσωπο της προέδρου του ΜΕΣΚ και άρα στον ίδιο τον Σύλλογο (με την φίμωση της στην τελετή λήξης του 14ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών) πυροδότησε μια σειρά από συζητήσεις τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στον τοπικό Τυπο, ο ΜΕΣΚ θέλει να διευκρινίσει πώς ούτε ήταν ούτε είναι στις προθέσεις του να εμπλακεί σε κανενός είδους πολιτικές αντιπαραθέσεις. Δεν τον αφορούν. Μακριά από μας αυτές οι λογικές.

Είμαστε πολιτιστικός σύλλογος και αυτό επιθυμούμε να υπηρετήσουμε, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων μεταξύ των μελών. Πεποίθησή μας είναι πως ο πολιτισμός είναι κοινός τόπος, που μπορεί και δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να επικεντρωθούν σε όσα τους ενώνουν. Επειδή όμως οι σύλλογοι απαρτίζονται από μονάδες και όλοι τον εαυτό μας (ανεπάρκειες, φιλοδοξίες κ.λπ.) τον κουβαλάμε μαζί μας, δημιουργούνται και παρατράγουδα και παρανοήσεις.

Ο Σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη γι' αυτά. Ο καθένας κρίνεται. Κανείς δεν δικαιούται να προωθεί τις προσωπικές του φιλοδοξίες στην πλάτη του συλλόγου. Οπου το παρατηρούμε, βγαίνουμε και το στιγματίζουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν παρόμοιες τάσεις μεταξύ των μελών. Αλλά "Κυριακή κοντή γιορτή...". Και "όπερ έδει δείξαι".

Και τώρα στα πρόσφατα καθ' ημάς. Προς αποφυγήν περαιτέρω παρανοήσεων παραθέτουμε τα γεγονότα, όπως ακριβώς συνέβησαν.

Τελετή λήξης στα Φιλιατρά. Πάντοτε, όλα μα όλα τα χρόνια ο δήμαρχος ανεβαίνει στην αρχή για να απευθύνει χαιρετισμό και την λήξη την κάνει ο πρόεδρος της κοινωφελούς και η πρόεδρος του ΜΕΣΚ. Πριν ξεκινήσουν τα χορευτικά, στο πλάι της εξέδρας ήμαστε η κ. Τουρκολιά, η υποφαινόμενη, η κ. Φώφη Στυλιανού και η κ. Δρούλια (συμπαρουσιάστρια). Η κ. Στυλιανού δίνει τις τελευταίες οδηγίες στην κ. Δρούλια και της επισημαίνει το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα καλέσει την πρόεδρο του ΜΕΣΚ επί σκηνής. Πράγμα το οποίο η κ. Δρούλια δεν έκανε ποτέ. Οταν δε κατέβηκε από τη σκηνή και την βουτήξαμε στην κυριολεξία ζητώντας εξηγήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά της, η απάντηση ήταν: "Δεν ήξερα τι θα πεις...".

Εδώ να σημειώσουμε ότι η κ. Δρούλια αποτελεί μέλος του Δ.Σ. του ΜΕΣΚ και μάλιστα κατέχει την θέση της γραμματέως του συλλόγου.

Επίσης θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η νέα συμπαρουσιάστρια δεν φέρει καμία ευθύνη, κατά την άποψή μας, διότι και νέα είναι και την πρακτική που ακολουθείται δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, και επιπλέον η συνεννόηση έγινε με την κ. Δρούλια και την κ. Στυλιανού.

Το Δ.Σ. του ΜΕΣΚ».