Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 16:40

Εκλογή προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Εκλογή προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Το νέο πρόεδρό του στη θέση του Παναγιώτη Καρατζέα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, εκλέγει σήμερα στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην αίθουσα “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη”.

Η ειδική αυτή συνεδρίαση γίνεται, όπως προβλέπεται, μετά από πρόσκληση της πλειοψηφούσας συμβούλου στις εκλογές του 2014, Μαρίας Οικονομάκου. Χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ότι σήμερα θα εκλεγεί μόνο ο πρόεδρος και εν καιρώ, μέσα στο Σεπτέμβριο, θα ανακοινωθούν οι αλλαγές σε αντιδημάρχους και προέδρους Νομικών Προσώπων.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο πρόεδρος θα εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία, αλλά το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό. Μία από τις εκτιμήσεις που κυριαρχούσε χθες στο νέο Δημαρχείο ήταν ότι μπορεί να είναι ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς η Μαρία Οικονομάκου "παίζει" για τη θέση της αντιδημάρχου για θέματα πρόνοιας.

Μία ώρα αργότερα, στις 9 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων θεμάτων, περιλαμβάνονται: Η αναγκαιότητα της μίσθωσης συμπληρωματικής έκτασης πλησίον του χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα. Η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με δίμηνη απασχόληση. Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚ για το έργο κατασκευής συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης. Η αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” για την επισκευή - συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων του δήμου.