Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 10:52

Ημερίδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Καλαμάτα

Ημερίδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Καλαμάτα

 

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται αύριο ο γ.γ. Συντονισμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος για να μιλήσει σε εκδήλωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τις εθελούσιες επιστροφές αλλοδαπών στις πατρίδες τους και τα σχετικά μέτρα επανένταξής τους με την επιστροφή τους στις χώρες τους.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 11.30 π.μ. στο "Grecotel Filoxenia Hotel", στο τέρμα Ναυαρίνου. Ο γ.γ., αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, θα είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, όπως και ο Δανιήλ Εσδράς ειδικός απεσταλμένος του γενικού διευθυντή του ΔΟΜ στην ελληνική κυβέρνηση και σύμβουλος του περιφερειακού διευθυντή για τη Μεσόγειο.

Επίσης θα συμμετάσχει ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Ευάγγελος Φωτόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και σκοπό έχει να ενημερώσει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εμπλεκομένων Αρχών, καθώς και τον τοπικό πληθυσμό για τα αποτελέσματα και τα οφέλη της εφαρμογής των προγραμμάτων εθελουσίων επιστροφών.